De ce ești prieten cu mine?

Câștigăm bătălii pentru a pierde războaie și mergem de multe ori către locurile cele mai întunecate. Fie că este vorba despre iubire sau ură, fie că o numim nebunie sau luciditate extremă, decizia ne aparține nouă. Orice alegere pe care o facem este a noastră, iar cei din jur au două variante – fie o acceptă, fie sunt liberi să plece.

Dar este o idee atât de utopică, iar cei care cred acest lucru sunt naivi. Lucrurile sunt mult mai mult decât a veni sau a pleca din viața cuiva. Sunt mult mai mult decât o noapte de dragoste și o lună de război.

Adorăm poveștile altora, iar pe a noastră o credem perfectă și ne hrănim cu necazul celui de lângă noi. Îi spunem că ”nu merită” sau ”nu te merită” fără să ne gândim că poate lucrurile sunt mult mai complexe decât simple cuvinte adunate în mesaje și aruncate drept formă de atac.

De ce ești prieten cu mine?

Prietenii sunt buni, sunt iubitori și stau adesea de partea noastră. Doar că uneori, ei tind să ia deciziile în locul nostru, tind să ne inducă alegerea pe care ei o consideră corectă pentru noi. Și de cele mai multe ori, noi îi ascultăm. Pentru că sunt prietenii noștri și pentru că sunt acolo pentru noi.

Dar cu alegerea noastră cum rămâne? Cu ceea ce ne dorim noi cu adevărat?

Probabil că la această întrebare răspunsul îl vom găsi cândva mai târziu, când totul este deja expirat.