De ce să luptăm pentru cei pe care-i iubim?

De ce să luptăm pentru cei pe care îi iubim? Se spune că timpul le rezolvă pe toate. Ne ajută să trecem peste toate, vindecă rănile și închide capitole, pe care noi singuri nu le putem închide.

La un moment dat, toți cei dragi din viața noastră se duc și singura explicație pe care o primim este că pur și simplu așa este viața.

Un citat prins din zbor

Totuși, sunt unele lucruri care rămân nespuse, nerezolvate, neclarificate. Încerci să te minți că ai trecut peste o dragoste care nu s-a împlinit decât în visele tale. Dar de fapt fiecare celulă din corpul tău strigă adevărul, dar tu refuzi să-l vezi.

Tocmai am urmărit ultimul episod din serialul meu preferat, Gossip Girl. În sfârșit lucrurile s-au aranjat și sunt cum trebuie să fie. Dar totuși, cum trebuie să fie? Ne place să fie totul ca la început, pentru că se spune că începutul este mereu cel mai bun. Dar nu este mereu așa, uneori – de multe ori – ceea ce este după este mai bun.

De ce să luptăm totuși?

Tot ce avem de făcut este să ne deschidem ochii minții și ai inimii, să privim în interiorul nostru și să decidem ce facem. Sunt de acord cu faptul că fiecare dintre noi joacă un rol bine stabilit în acestă viață, însă ține foarte mult și de noi cum influențam prezentul și mai ales viitorul.

Revenind la citatul de la care am plecat – cred că trebuie să luptăm din răsputeri pentru cei dragi, la care ținem și care (poate) au luat-o pe alt drum, să luptăm să le deschidem ochii, să fim alături de ei și să-i sprijinim, chiar dacă poate pe moment ne refuză sau ne vorbesc urât. Și toate astea, până nu este prea târziu și până nu-i pierdem definitiv. Spun asta din experiență…

Te vei simți vinovat atunci când vei pierde persoana pe care o iubești și nu i-ai spus ceea ce simți. Nu vei mai putea da timpul înapoi, oricât de mult ți-ai dori. Singurul lucru pe care îl mai poți face este să fi sincer – sincer cu tine și cu toți cei din jur.

Voi ați avut o astfel de trăire?

Acest articol conține un link afiliat către un partener al acestui blog. Dacă decizi să comanzi produsul, o parte din suma acestuia se va întoarce la autorul acestui blog. Tu nu vei plăti nimic în plus.