Custom Reșița, un mic festival care va fi mare

Într-un oraș pe care majoritatea timișorenilor îl consideră fantomă, weekendul trecut s-au întâmplat lucruri care au un potențial uriaș. Nu sunt vreun specialist în a prezice viitorul, dar am văzut câteva lucruri în viață mea despre care bănuiam că se vor întâmplă.

Bucovina în concert live la Custom Reșița

Cu ocazia zilelor Reșiței, primăria a organizat o sărbătoare că în basme, care a durat zile și nopți. Printre cele patru scene care au animat orașul  și au scos reșițenii din casă, una dintre ele a fost amplasată în Poiana Golului.

Această poiană este situată în spatele stemei orașului care stă falnică pe un deal, pe modelul Brașov. Amenajată cu mult bun gust și grijă de natură, poiana a oferit publicului curios o scenă cu muzică rock care a îmbrăcât numele de Custom Reșița.

Cunoscătorii Electric Castle au mărturisit că atmosfera de festival mic aduce a Electricul anilor de început. Nu mă pot pronunță, ci pot doar să îi cred pe cuvânt.

Muzică rock în Poiana Golului

Pentru a vă face o imagine despre locație, să va gândiți la un platou pe un vârf de deal. Urci ca pieton printr-o pădure nu foarte stufoasă, pe o potecă destul de abruptă. Drumul se face cam în 15 minute pe jos dacă nu ești antrenat. Apoi, din pădure ieși într-o poiana unde oameni pricepuți au amenajat aranjamente creative cu biciclete, tatuaje, roți, paie și nelipsitele standuri cu mâncare. De precizat este faptul că mâncarea a fost super bună. Am mâncat un fel de tocăniță – ei i-au spus gulaș, dar eu am mâncat acel gulaș unguresc autentic, deci nu îl pot numi așa. Pentru cei mai comozi (nu vreau să le spun leneși) se poate ajunge și cu mașina, dar e mult mai frumos pe jos.

Panorama orașului din Poiana Golului

Că o lady veritabilă ce sunt, am luat o bere și m-am așezat în fan. Mă durea înfiorător capul. După ce am privit nițel stelele și am ascultat ceva rock sârbesc mi-a trecut și m-am putut bucură de atmosfera relaxantă.

Una peste altă, Custom Reșița are de unde crește. La numai 130 de km de Timișoara putem avea un mic festival super șmecher. Deși a fost doar prima ediție, cred că va crește frumos atâta timp cât fiecare își va face partea lui.

La următoarea ediție sper să ne vedem acolo!

Înainte să închei și să vă promit că revin și anul viitor cu un update asupra acestui eveniment. Aș vrea să va spun că am fost plăcut surprinsă de mulțimea de reșițeni care a participat la această sărbătoare.

În Poiana Golului au fost peste 2000 de oameni. Au fost mulți și la celalate scene, toți plini de curiozitate și bucurie că se întâmplă ceva și în orașul lor.

Iar dacă aveți poftă de mai multe festivaluri pe Semenic în următoarea perioadă se întâmplă Gărâna Jazz Festival – https://www.garana-jazz.ro/ și Gărâna Wolfblues – http://www.wolfblues.ro/