#likeyourself: comunitatea te face mai puternic

Comunitatea înseamnă un grup de oameni cu interese, credințe sau norme comune. Comunitatea poate echivala cu colectivitatea și este de cele mai multe ori ghidată de un ceva comun. Acel ceva poate fi pozitiv sau negativ. Când devine negativ îi spunem anturaj. Sunt doar nuanțe ale terminologiei, căci în esență fiecare grup e format din indivizi care se aseamănă într-un fel sau altul.

Așa cum am spus deja, cred că #likeyourself, campania la care particip de bună voie și nesilită de nimeni, este despre tine și despre mine. Cumva despre noi, ceea ce mă duce cu gândul că acest noi se poate transforma într-o comunitate.

E important să simți că aparții unui loc, să știi că există cineva pe care poți conta. E important să ai cu cine face schimb de idei, să înveți din experiența altora, la fel cum e de important să povestești și tu altora ce și cum.

Acum câteva minute am făcut un live pe pagina de Facebook a blogului în care am extras câștigătoarea concursului organizat cu ocazia acestei campanii. Îmi promisesem că dacă trec în etapa următoare, e musai să dau mai departe din cadoul meu. Zis și făcut.

Doar că în această dimineata, când am centralizat înscrierile, am constatat că aproape 900 de oameni s-au înscris în cursă.

Nu spusesem nimic despre conținutul cutiei. S-au înscris doamne și domnișoare de toate vârstele, unele au făcut-o de mai multe ori. Și-au adus prietenele în concurs și s-a creat un fel de cerc format din femei care mi-au povestit ce fac ele pentru a se simți mai bine în pielea lor.

În live am avut mari emoții pentru că în mintea mea erau toți acei oameni care se înscriseseră în concurs.

Poate nu pare big deal, dar pentru mine este. Nu pot să nu vă mulțumesc pentru că mă susțineți și mă ajutați cu fiecare articol, cu fiecare live să îmi doresc să fiu mai bună.

Revin la îndemnul din live – aveți grijă de voi! Aveți grijă să fiți sănătoase atât fizic, cât și mental. Nu faceți lucruri doar pentru că spun alții, faceți-le pentru că vreți voi și pentru că vă determină să vă simțiți bine în pielea voastră.

Și, poate cel mai important, dați-vă timp. Dacă ați simțit cumva absența mea din online a fost pentru că mi-am dat timp. Să mă înțeleg, să mă ascult. Mi-am dat timp să plâng atunci când am avut nevoie, să fiu fericită și să îmi dau seama că sunt un om. Cu bune și cu rele, cu alegeri fericite și mai puțin fericite, fară de care nu aș fi fost astăzi aici.

Mi-am dat timp să mă cunosc și să mă accept așa cum sunt. Faceți acest lucru și vă promit că veți fi mai liniștite și veți vedea lucrurile în ansamblu, nu doar dintr-un singur punct.

Comunitatea de oameni în care mă învârt mi-a dat răgazul necesar, prietenii mi-au fost alături, iar acum simt că pot începe să dau din nou și altora. Vă mulțumesc!