Autor: Rosie Walsh
Naționalitate: britanică
Titlu original: The Man Who Didn’t Call (UK)/Ghosted (US)
Anul primei publicări: 2018
Numă de pagini: 336
Editura: Nemira
Nota mea: 3/5

S-au întâlnit au petrecut o săptămână împreună. El urma să plece într-o vacanță, ea voia să se asigure că e bine când, surpriză, el se face nevăzut. Cam așa se rezumă prima jumătate de carte. Nu e vreo surpriză, căci până la urmă această informație ne-o transmite și titlul Bărbatul care n-a mai sunat.

Frapant asupra acestei lecturi este că la început e incredibil de plictisitoare și vorba unei prietene căreia i-am împrumutat cartea ”zici că povestitoarea e fumată”. Se întâmplă lucruri mai mult sau mai puțin naturale, personajele sunt lacunare în construcție.

Cu toate acestea, a doua parte a cărții devine ceva mai interesantă, mai alertă. Deși spre sfârșit din nou m-am plictisit, abia am așteptat să aflu deznodământuImagini pentru rosie walshl. Nu cred că e vorba de povestea în sine, ci de felul în care e scrisă sau tradusă. E o lectură ușoară – pe alocuri pra ușoară – potrivită unei zile toride de vară.

Să vă așteptați la o super încurcătură, amestecată cu dragoste, ură și puterea de ierta. Poate cel mai puternic mesaj al cărții este că viața chiar te aduce în ipostaze ciudate, alături de oameni la care nu te așteptai vreodată.

Sunt sigură că vor exista multe voci care vor lăuda această carte. Pentru mine a fost o pauză, câteva ore de relaxare. Nu pot să spun că a trezit cine știe ce sentimente în mine. Mno, poate sunt mai insensibilă…

Despre autoarea cărtii Bărbatul care n-a mai sunat

Autoarea Rosie Walsh s-a născut în Marea Britanie și este la a cincea carte publicată. Primele patru, publicate sub psudonumele Lucy Robinson, însumează o colecție de romane de dragoste și viață. Nu s-au tradus la noi, dar le puteți regăsi pe acest site.

Walsh declară că există numeroase asemănări între viața ei și Bărbatul care n-a mai sunat, dar mărturisește totuși că în realitate a întâlnit acel bărbat care a sunat-o și cu care are împreună un fiu.

Bărbatul care n-a mai sunat a fost deja tradusă în română, germană, franceză, spaniolă și alte câteva limbi conform goodreads.com. De asemenea, Goldmann Verlag Germania a declarat acest roman ca fiind numărul 1 în topul celor  mai bine vândute cărți.