Cardiotim – din grijă pentru inima ta

Inima sănătoasă, în condiții de repaus, bate în medie cu 70 de bătăi pe minut. Într-o zi sunt 100.800 de bătăi, iar într-un an 36.792.000 de bătăi. Inima este ca un motor neobosit care pompează sângele oxigenat și, automat, viața către fiecare celulă din corp. În același timp, adună sângele neoxigenat și îl trimite la plămâni pentru a face schimbul gazos între dioxidul de carbon și oxigen.

Ritmul inimii crește la emoții, după masă sau atunci când faci sport și scade în somn. Inima înseamnă viață și suntem datori să avem grijă de ea. Oricât de perfect proiectat ar fi acest organ, ca toate celălalte de altfel, există numeroși factori care îi pot obosi.

Greutatea în exces, fumatul, consumul de alcool, consumul nesăbuit de grăsimi cu creșterea colesterolului și formarea plăcilor de aterom (grăsime pe vase), stresul emoțional și fizic. Toți acest factori, în timp, pot defect motorul corpului.

Am fost recent în vizită la CARDIOTIM, un centru de diagnostic și tratament privat al afecțiunilor cardiovasculare. Acesta este de fapt un sistem integrat de servicii medicale cardiologice. Începând de la consultații de ambulator și ajungând până la intervenții cardiovasculare complexe, pacienții sunt investivați și tratați într-un spital modern, curat, de către o echipă de medici cardiologi cu o experiență vastă.

Întreg conceptul este gândit și implementat în jurul pacientului. La intrare există o recepție unde pacienții se înregistrează. Apoi, la etaj este sala de intervenții, iar mai sus partea hotelieră de saloane, fiecare dotat cu grup sanitar propriu. Pacienții nu au nevoie să vină cu nimic de acasă, decât cu un strop de curaj și multă încredere.

CARDIOTIM își conduce misiunea după ideea practcării cardiologiei la cele mai înalte standarde de competență.

În misiunea lor de a trata cât mai mult inimi bolnave, CARDIOTIM a deschis cabinete și în Lugoj, Caransebeș și Arad. Puteți citit mai multe aici despre echipa medicală, dar și despre locațiile cabinetelor din zona de vest a țării.

Nu știu dacă am spus vreodată public, cel puțin aici pe blog, dar cardiologia este marea mea dragoste din facultate. Pentru a fi un medic cardiolog bun ai nevoie de cunoștințe din toate specialitățile.

Știai, de exemplu, că hipertiroidia, adică funcționarea excesivă a funcției tiroidiene, are una dintre manifestări, tahicardia? Așadar, cardiologul are datoria să înțeleagă de unde vine ritmul accelerat al inimii și să redirecționeze pacientul către un medic endocrinolog. Exemplele pot continua.

Nu cred că exagerez când spun că fiecare dintre noi vom merge la o consultație la un medic cardiolog. Din nefericire, mortalitatea cauzată de boli cardiovasculare este pe primul loc în lume. Depășește cancerul și de cele mai multe ori, bolile cardiovasculare sunt un rezultat direct al unui stil de viață total nesănătos.

Să nu mai lungim vorba. Dacă ești în căutarea unui centru care să aibă grijă de inima ta, poți trece pe la CARDIOTIM. Părera unor specialiști este întotdeauna binevenită 🙂

Să ne recitim cu bine!