BloggingTM 2.1

Treaba cu blogging-ul pe meleaguri timișorene este destul de complicată. Am mai spus-o, o voi spune în continuare și sper că într-o zi lucrurile să se schimbe. Fie că este vorba despre lipsă de vizibilitate pe plan național a blogurilor locale sau despre lipsa de implicare a amatorilor de scris, problema există și nu va dispărea de la sine.

Și tocmai din această dorință de-a construi o comunitate, dar și de-a cunoaște locuri și oameni din Timișoara, s-a născut ceea ce Andra și cu mine numim BloggingTM 2.1. Acesta este un proiect care-și propune să descopere oameni care iubesc să scrie și care sunt curioși din fire. În același timp caută brand-uri locale, firme și localuri care sunt dornice să-și deschidă porțile și să-și arate culisele.

BloggingTM 2.1 este despre oameni și locuri.

Sunt invitați să participe toți oamenii care au blog și sunt/locuiesc în Timișoara. Este foarte important acest aspect, pentru că altfel nu există nici o posibilitate de a participa la evenimente.

De asemenea, ne dorim foarte mult ca fiecare doritor să scrie înainte de-a intra în BloggingTM 2.1 un articol prin care să-și anunțe participarea la acest circuit.

Ca un prim ”privilegiu” este acceptarea în grupul de pe facebook dedicat proiectului, grup pe care-l găsiți aici. Restul păstrăm pentru grupul nostru ”exclusivist”. Există anumite reguli pentru grup, dar acum nu-i momentul.

Scopul BloggingTM 2.1 este de a le arăta oamenilor că existăm.

Nu cred că sunt singura care a observat cât de greu găsești un blogger în Timișoara. Vorbeam cu PR-ițe de la București care-mi spuneau că au căutat de-au căpiat pe cineva din urbea noastră și greu au găsit. Nu le venea să creadă că acest oraș este atât de sărac în acest sector.

Totodată, vrem să le arătam și brand-urilor locale că suntem aici, pe poziții pentru a-i ajuta. Și că acest ajutor, deși vine reciproc, este în mult în avantajul ambelor părți.

În încheiere sper doar ca această idee să prindă aripi și să zboare sus de tot. Iar în zborul ei sper să se prindă oameni faini, cu pasiune pentru scris și nu numai. Sper să se prindă creativitatea și ideile bune, dorința de mai bine și un strop de noroc. 🙂