Fotografii de amator de la Timfloralis 2018

De la o vreme încoace am o obsesie florală. Acest lucru nu mă caracterizează, căci nu sunt suficient de responsabilă încât să am grijă de flori, dar mai nou îmi plac. Cel mai mult mă fascinează fotogenia lor. Dacă sună ciudat acest lucru, mea culpa. Cred totuși că toate florile au ceva în comun – simplitatea frumuseții lor.

În cel mai frumos weekend de primăvară, pe un soare care te obliga să ieși din casă, în Timișoara a avut loc poate cel mai plin de prospețime eveniment: Timfloralis 2018. Piața Victoriei din orașul de pe Bega, precum și un pod (cel care leagă centrul de bulevardul Mihai Viteazul) au fost împodobite de maeștri florali care s-au întrecut în decorațiuni. Fie că vorbim de flori naturale, ori de desene pe asfalt, spectacolul a fost complet.

Ce-i drept am prins din el doar ziua de vineri. Restul zilelor libere l-am dedicat altor frumuseți, dar a meritat. Pentru câteva ore m-am pierdut printre flori și am făcut (din nou), zeci de fotografii. Îmi pare rău că nu am scris acest articol mai devreme, dar știți cum se spune, niciodată nu e prea târziu.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

My beautiful hometown dressed with amazing flowers @timfloralistimisoara 🌺🌷🌸💐🌹

O postare distribuită de Teodora Mateoc 🧚🏻‍♀️ (@teodora.mateoc) pe

Timfloralis 2018, un succes de amploare

Așadar, fără să mai lungesc vorba, las aici pentru posteritate câteva imagini de la Timfloralis 2018. Imaginile îmi aparțin, sunt fotografii de amator cu o cameră foto deșteaptă. M-am jucat puțin cu culorile, dar în rest sper să vă bucure atât de mult cât m-a bucurat pe mine.

Anul trecut n-am apucat să ajung la eveniment, iar anul acesta am făcut-o insuficient. Mi-aș fi dorit să discut cu organizatorii, să pun întrebări și să aflu răspunsuri. Nu-i nimic, sunt sigură că succesul înregistrat anul acesta va aduce o nouă ediție în 2019. Atunci voi fi și mai prezentă.

Iar când spun succes, nu arunc cu vorbe goale. Prima zi, adică vineri, a umplut centrul orașului de efectiv nu aveai unde să arunci un ac. Pot să spun liniștită așa da! și să încep să judec mai puțin aspru ceea ce se întâmplă în Timișoara.

În concluzie, dacă ați ratat Timfloralis 2018, las mai jos câteva imagini, repet, de amator și vă îndemn ca anul viitor să mergeți. Musai! PS. iată ce zice presa locală despre acest subiect aici.