Supernet 4.5G și o lecție de conducere defensivă cu Titi Aur

Printre toate câte se întâmplă în ultima vreme, cel mai mult mă uimește viteza cu care zboră timpul. Parcă intră așa, într-o gaură neagă și cumva ieri era ianuarie, am ațipit un minut și m-am trezit în octombrie.

Cred că la fel de repede ca scurgerea timpului, avansează și tehnologia. Adică serios, oamenii s-au chinuit 10 ani să decodifice aproape manual genomul uman și au reușit în proporție de 10%. Apoi, printr-un software minune dezvoltat de un student (Jim Kent) de la Universitatea din California, în numai 3 ani s-a finalizat cu succes proiectul Genomul Uman.

Este extraordinar cât de multe domenii au evoluat datorită tehnologiei.

Dacă ne gândim că se fac intervenții chirurgicale complexe fără ca medicul să atingă pacientul, totul pare de domeniul SF-ului. Ei bine, nu este și pe cuvânt că abia aștept anul 2081 când mă voi așeza în mașina mea plutitoare și voi privi eclipsa. Hai că m-am luat cu vorba și am deviat de la subiect.

Vodafone a lansat Supernet 4.5G

Ce vreau să vă spun de fapt este că săptămâna trecută, mai exact pe 24 octombrie, s-a lansat Supernet 4.5G de la Vodafone. Și ar fi fost probabil o știre trecătoare, dacă între timp nu aș fi descoperit jocul în care mă pot întrece cu un campion de raliu. Dar să le luăm pe rând.

Când mi-am cumpărat primul real smartphone, cea mai rapidă viteză era 3G-ul, însă telefonul meu de atunci promitea o viteză de 4G, serviciu ce avea să se lanseze cam un mai târziu.

Între timp, cu noul Supernet 4.5G viteza de download ajunge până la 800Mbps, ceea ce este incredibl dacă ne gândim că majoritatea populației nu are așa viteză la internetul prin cablu, dar mai pe mobil.

Vodafone este prima companie din România care crează o punte de legătură între 4G și 5G – care apropo, vă imaginați cât de rapid va fi?

Și dacă încă nu ați văzut spotul TV, îl las mai jos. Întrecerea dintre campionul de raliu Titi Aur live (dintr-o mașină reală) de pe Transfăgărașan și gameri români care au concurat cu el din jocul lansat mi se pare la fel de spectaculos ca și cadrul în sine.

Bun, și ca să demonstreze cam cât de rapid este noul Supernet 4.5G, întregul concept este comunicat mână în mână cu aplicația de care vă spuneam mai sus.

”RaceReady Vodafone” este un joc super mișto în care te poți întrece direct cu Titi Aur,  dar și cu alți jucători.

Și totuși, competiția cu acest învingător nu este cel mai impresionant aspect al aplicației, ci lecțiile de condus defensiv pe care le înveți jucându-te și încercând să rămâi pe traseul. Serios acum, Transfăgărășan este printre cele mai complexe și periculoase șosele din țară.

Apropo, e reprodus bucată cu bucată și face cumva parte dintr-o premieră națională – jocul, lecțiile de condus defensiv și maniera în care sunt predate.

Jocul se poate descărca atât din sistemul de operare iOS, cât și Android. Ne vedem pe traseu, neapărat în 4.5G! Vă provoc să conduceți mai bine decât mine – și pe cuvânt că m-am antrenat vreo 2h înainte să vă provoc. 😛

https://www.youtube.com/watch?v=LAmu2fZJl4Y&feature=youtu.be

* Blogul mateoc.ro face parte din campania de comunicare prin care Vodafone România lansează Supernet 4.5G și oferă în premieră o nouă generație de viteze de date mobile.