☕ Recomandări de weekend: „Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, duminică 19:00

Îmi lipsește teatrul și întreaga forfotă culturală din urbe. Am primit acum câteva zile rugămintea să scriu despre o premieră de teatru care va avea loc mâine. Online, cum altfel?

„Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe

Piesa este în regia Anei Maria Ursu, primul spectacol de teatru din Timișoara dedicat publicului larg, dar accesibilizat și pentru persoane cu dizabilități.

Spectacolul ”Fluturii sunt liberi” surprinde o etapă importantă din viața unui tânăr nevăzător, Don Baker, care încearcă să se desprindă de sub aripa exagerat de ocrotitoare a mamei sale și să trăiască independent, să se îndrăgostească, la fel ca orice alt tânăr de vârsta lui. Povestea tânărului nevăzător este presărată cu momente muzicale, jucăușe, intense, iar finalul neașteptat lasă loc de o continuare pe gustul oricărui spectator.

Mai multe detalii despre eveniment aici – Facebook Event

May be an image of text

Dacă și ție îți e dor de teatru, ne vedem online mâine de la ora 19:00. 🌺

”Teatru accesibil tuturor” este un proiect derulat de Asociația Solidart, și finanțat prin programul ”În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Proiectul ”Teatru accesibil tuturor” se derulezează în perioada 15 noiembrie 2020 – 15 martie 2021 și va materializa 3 rezultate importante:

Detalii și sursă aici: https://basca.tm.ro/jurnal/teatru-accesibil-tuturor/

Tocmai pentru că este un teatru accesibil tuturor, există multiple posibilități prin care acest manifest cultural ajunge la public:

  1. Spectacolul de teatru ”Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, dedicat publicului larg și accesibilizat pentru persoane cu dizabilități (în cazul restricțiilor de pandemie, acesta va fi difuzat în mediul online)
  2. Spectacol de teatru radiofonic ”Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe.
  3. Un ghid de accesibilizare a unei piese de teatru pentru public cu dizabilități, distribuit entitățile teatrale locale și naționale.

Să ne recitim cu bine! 💡