Puterea blogului meu este că mă face puternică

Puterea blogului meu. Îmi scapă prima dată când am auzit de conceptul de blog. Nu reușesc să-mi aduc aminte cum am intrat în contact cu această lume, îmi amintesc citind-o pe Tomata și dorindu-mi să o cunosc. Cert este un lucru, ea și o prietenă din Brașov, m-au încurajat să-mi fac un blog. Se întâmpla în 2011.

Începuturi.

Primul articol, destul de timid și telenovelist, a apărut pe teo-lina.blogspot.com pe 4 martie 2012. Sufeream din dragoste la cei 17 ani pe care-i aveam. Au curs texte inspirate din citate și versuri notate în carnețele, gânduri expuse cu teama, nume , situații și locuri încriptate.

Expunerea gândurilor te face vulnerabil, mi-au spus. Apoi a venit vremea unui nume statornic și pe 30 noiembrie 2012 s-a născut zgomotulgandului.blogspot.com, un an mai târziu am legat primele prietenii cu bloggeri pe care-i veneram și care mă inspirau.

Între timp, învățasem unele lucruri de bază, începuse să mă intereseze domeniul, îmi doream să devin mai bună. Citeam mult, încercam să interacționez cu oameni. În paralel, lucram la pagina de facebook a unei organizații pe care am crescut-o cu postări constante și veridice – Banater Rosmarein.

Schimbări și direcții noi – SEO, PR și comunicare.

2015 a venit cu marea schimbare. Trecerea de la blogspot la wordpress m-a obligat să învăț SEO și alte câteva trucuri și deși cifrele blogului nu au fost devastatoare, primeam cereri de texte pentru site-uri care se voiau lansate pe piață.

Cel mai mult mi-a plăcut să fac partea de comunicare pentru Săptămâna Europeană a Tineretului și Culturii. În iulie am scris primul comunicat oficial, am organizat și susținut prima conferință de presă. Din septembrie a.c. coordonez departamentul de PR al unei organizații studențești unde sunt membru.

Tot în toamna acestui an s-a născut și proiectul BloggingTM 2.1, la pachet cu conferința November Notes in Social Media, o primă ediție pe care am găzuit-o alături de Andra. Și abia aștept să împărtășesc lumii ideile croșetate.

Revenind la blog. Nu aș fi realizat toate cele enumerate mai sus dacă nu exista acest zgomot. M-a frământat o vreme schimbarea numelui. Mă gândeam că o reorientare de brand personal ar fi o mișcare bună. Poate că ar fi, însă aș pierde începutul și identitatea.

Puterea blogului meu este că mă face pe mine puternică.

În luna martie zgomotulgandului.ro împlinește 5 ani. Nu știu dacă și eu, ca blogger, împlinesc această vârstă. Mereu am preferat să-mi spun om cu blog pentru că nu realizez puterea blogului meu. Nu realizez că am inspirat o mâna de oameni să evolueze și să-și dorească mai mult.

Există numeroase momente în care mă îndoiesc de mine și de munca pe care o fac în acest domeniu. Uneori mă simt o impostoare și mă întreb dacă locul meu este și aici, în online. Nu-mi permit să fiu încrezută sau prea optimistă. Habar n-am unde mă vor purta drumurile, știu însă un lucru – voi fi destul de curajoasă să merg mai departe orice ar fi.

Înșiruirea de mai sus e scrisă la provocarea lui Cristian Manafu, în cadrul campaniei aniversare Stalinskaya Vodka. Sunt invitați toți posesori de blog să-și spună povestea și să o publice adaugând link-ul lor acestui articol sub formă de comentariu. Există și un premiu, dar cred că poveștile merită spuse și fără recompense.

Încă de la lansare, sub sloganul ”Pentru cei puternici”, Stalinskaya Vodka este alături de cei care care au curajul să riște pentru a transforma orice încercare într-o victorie, de cei al căror succes este alimentat de tăria de caracter. Anul acesta, Stalinskaya a împlinit 20 de ani.