Primul meu apartament – stadiu de vis

Se întâmplă uneori să visez cu ochii deschiși, larg deschiși și să-mi imaginez viitorul. Nu cred că sunt singura care face asta și îmi place că partea asta de copil din mine nu a dispărut. Locuiesc cu părinții, ceea ce poate fi uneori destul de incomod și de aglomerat, dar vorba aceea, dacă am rămas la facultate ”acasă” așa-mi trebuie.

Dacă nu pot evada pe bune din motive bine întemeiate, cu siguranță pot evada cu gândul. Îmi tot imaginez de ceva timp un apartament cu două camere, o baie, o bucătărie, eventual o cămară mic și un hol pe care să-l aranjez după pofta inimii. Sunt conștientă că atunci când voi avea familie, apartamentul meu cu două camere va fi mult prea mic, dar o să mai curgă multă apă pe Bega până atunci, așa că pot visa liniștită.

Bun, să revenim la apartament. Pentru că eu acum locuiesc undeva în pizdia la marginea orașului și fac destul de mult chiar și cu mașina până în centru, mi-aș dori ca viitoarea mea casă să fie ceva mai aproape de buricul târgului. Nu de alta, da mie-mi place să fiu boemă uneori și cred că s-ar reduce destul de mult și cheltuiala pe benzină.

Așadar, apartament aproape de buric. Mbun. Una din camere aș vrea să fie dormitorul meu cu pat dublu, noptiere pentru cărți, un dulap mare pentru haine, o comodă cu sertare (nu pentru televizor, ci pentru zorzoane) și un taburet. Excepțional se mai pot adăuga tablouri cu peisaje și nu portrete sau poate chiar un tapet cu harta lumii. Nu m-ar deranja să fie în stil modern, pe culor calde – un maro mahon, combinat cu un bej moale. Cuvertura de pat aș pune-o mov cu bej. Nu știu, combinații tare ciudate, nu? Asta ilustrează cel mai bine ce îmi stă în minte:

Cealaltă cameră aș vrea să fie o cameră sufragerie, dar care să includă un birou mare, spațios (am urât din totdeauna birourile mici), o bibliotecă, o canapea și poate un fotoliu, și într-un colț aproape de geam un loc de citit. Nu știu exact cum mi-l imaginez, dar musai să fie acolo. Aici aș opta pentru culori deschise, chiar și pentru podea. E un loc de lucru unde trebuie să existe lumină, dar și lucruri creative. Poate ceva de genul:

Bucătăria o vreau practică. Foarte practică. Nu că m-aș omorî eu cu gătitul, dar nu se știe niciodată. Cred că aici aș opta pentru o culoare medie. Tot în bucătărie aș vrea să se regăsească și locul în care să iau masa.

Baia mi-ar place să fie maro închis, poate un mahon chiar. Aș vrea să aibe o oglindă mare, dulăpior pentru medicamente, machiaje și alte prostiuțe din baie. Cabina de duș aș vrea să fie la nivel cu solul și nu din aia pe picioare, iar toaleta să fie pe picior, deși place mai mult aia suspendată, mă gândesc că-i mai sigură aia pe picior. Mi-a plăcut mult de tot baia de la Grand Hotel Italia, Cluj. Arăta așa:

Oglindă aș vrea să am doar în baie și în hol, nici cum în dormitor sau sufragerie. Aș opta pentru încălzire în pardoseală, deși majoritatea cu care am vorbit despre acest aspect au zis că nu-i practică deloc, că dacă se sparge, trebuie să spargi tot ca să repari. Așa o fi, doar că mie nu-mi plac covoarele. Nici goblenele, nici bibelourile.

Na, cam așa aș vrea să arate prima mea casă. Dacă nu în realitate, măcar în Sims 😀