💉 Nu ai o viață de rezervă

Parcă s-a mai potolit pandemia, nu-i așa? Parcă lumea s-a mai vaccinat și cazurile au mai scăzut. Parcă avem un moment de respiro. Nu aș îndrăzni să zic că-i gata. Nu, exclus. Aruncă un ochi la cei din vest. Se pregătesc de valul 5. Sau sunt în plin val 5. Noroc că noi suntem puțin mai retardați. Cuvântul nu e peiorativ, e un fapt clar că am rămas în urmă inclusiv cu pandemia.

Ieri a fost un protest în Piața Unirii în care oamenii strigau Li-ber-ta-te, li-ber-ta-te… Cred că voiau să nu mai poarte măști, să nu mai fie îndrumați spre vaccin și nici restricționați în vreun fel. Și cu libertatea mea cum rămâne? În fine. Toată lumea are drepturi, dar prea puțin obligații. Lipsa de educație în masă își spune cuvântul.

Uite, ca să-mi susțin afirmația de mai sus. Românii au început să se vaccineze mai serios când au avut cuțitul la os. Nu când a crescut drastic numărul de cazuri și decedați, nu. Ci când nu au mai avut voie în malluri. Campania de vaccinare inițiată de autorități a existat. Cam slăbuță abordare totuși. Altfel, aveam o cămilă în graficul de mai jos și nu un dromader.

Poate că aveam nevoie de o asemenea lecție. Tare îmi e teamă că rămânem și aici corijenți. Cei aproape 55.000 de decedați din cauza acestei pandemii stau mărturie. Ei sunt părinții, frații, surorile, copiii, rudele, prietenii noștri. Pe toți i-am plâns și îngropat, majoritatea în această toamnă. Sunt zone în care e criză de sicrie. Și unii tot mai cred că sunt cipuri în vaccin.

Nu ai o viață de rezervă

Zice campania pro vaccinare a Direcției de Sănătate Timiș și TVR Timișoara. Povești simple cu oameni simpli.

E cea mai recentă campanie TVR Timișoara realizată în colaborare cu DSP Timiș. Trăim, aici și acum. Și tu … și eu. Trăim o singura dată.

 

Uite aici o listă cu centrele de vaccinare din județul Timiș. Nu uita, nu ai o viață de rezervă. Nici tu, nici nimeni. Dacă încă ai nelămuriri despre vaccin, te invit să citește aceste informații.

Să ne recitim cu bine! 💉