Încă nu ai luat mărțișoare? Bun venit în gașcă! Iată câteva idei:

M-am trezit buimăcită și am pus de o cafea. Nu sunase încă alarma. Era 5:37 când m-am uitat la telefon, iar ochii încă nu se dezlipiseră bine. A fost nevoie să mă uit de două ori înainte înainte să fac ochii cât cepele. Doamnelor și domnilor, astăzi e 1 martie și oficial acesta este primul răsărit de primăvară.

Dacă și voi sunteți ca mine, înseamnă că sigur nu ați apucat să vă dotați corespunzător cu mărțișoare. Ce-i drept, am văzut ieri prin oraș standuri pe care le-am ignorat glorios cu gândul că mai am timp. Ei bine, iată că ziua mărțișorului e aici și m-a prins nepregătită.

Dacă citești această postare, sunt șanse mari să fii în aceeași situație ca mine. Inspiră adânc, expiră ușor. Să nu ne panicăm – slavă comercianților, că avem de unde lua mărțișoare.

Cu toate acestea, haideți să intrăm în zona ezotericului și să ne gândim puțin cui vrem să oferim mărțișoare și, dacă tot o facem, să ne orientăm puțin spre simbolistica lor, una personalizată – oh, cât îmi place marketingul!

Personal, anul aceste nu vreau să mai dăruiesc mărțișoarele clasice: coșar, ghiocei, trifoi etc. Așadar, vă propun o listă de idei ezotericedupă care vă putei ghida și voi dacă sunteți pe super-fugă astăzi.

Mărțișoare handmade

Not so ezoteric, nu? Totuși, vreau să optez pentru ele în primul rând pentru că modelele sunt relativ unicat. De obicei, acestea sunt făcute din lemn și pictate cu migală sau cusute cu multă grijă.

Îmi plac pentru că nu se degradează atât de ușor și sunt mult mai elegante decât cele din metalul ăla ieftin. În plus, nu văd de ce să nu susțin producătorii și artiștii locali.

Nu știu dacă știți legenda, dar mărțișorul se poartă toată luna martie, iar la finalul acesteia, șnurul lui se leagă într-un pom fructifer. Se spune că acesta va purta noroc tot anul.

Așadar, mărțișorul trebuie să se potrivească persoanei căruia îl veți dărui, să fie purtabil – fie în piept, fie sub formă de brățară ori pandantiv – și să aibă șnurul împletit din ațe roșii și albe.

Simboluri pentru mărțișoare

Dacă doriți să optați pentru ceva cu adevărat special, puteți alege mărțișoare personalizate în funcție de diverse zodiacuri. Tot ce trebuie să știți despre persoana căreia îi veți dărui mărțișorul în cauză este data nașterii.

Din zodiacul european

Puteți opta pentru simbolul zodiei în sine sau pentru simbolurile care guvernează zodia respectivă.

De exemplu, dacă mama dvs. este născută în 14 mai, înseamnă că dânsa este taur. Să luați un mărțișor cu un taur (animalul) poate fi dificil de găsit și nu tocmai elegant.

Puteți totuși să alegeți simbolul zodiei sau un mărțișor cu soare – soarele fiind una dintre planetele taurului. Pentru fiecare zodie în parte, vă puteți consulta cu acest site.

Din zodiacul chinezesc

Dacă am vorbit de cel european, cum să îl scăpăm pe acesta? La scurt timp după începerea anului chinezesc, an guvernat de mistrețul de pământ, vă invit să consultați acest site și să identificați simbolurile chinezești care pot aduce noroc fiecărei zodii.

Din zodiacul indian

Nu v-au convins cele două culturi ezoterice de mai sus? Nici o problemă, căci indieni au și ei un zodiac al lor. Mult mai specific, din punctul meu de vedere, decât cel european și cu simboluri simpatice.

Vă vine să credeți sau nu, zodia mea este cea de… (tobe vă rog) țestoasă. Pam-pam. Iată deci un un simbol care s-ar potrivi unui mărțișor pentru mine.

Opțiunile sunt foarte variate și aici – cei mai norocoșii sunt taurii născuți în perioada 11-20.05. Ei pot primi un elefant și se știe că acesta este și un simbol care atrage bogăția. 🙂 Mai multe detalii aici.

Din zodiacul floral

Acesta este preferatul meu. Opțiunile sunt mult mai palpabile, iar mărțișorul în sine se poate extinde inclusiv la o floare vie – care obligatoriu trebuie să aibă acel șnur!

De la bujor, iris, mac, margaretă și altele, puteți alege țintit. Mai multe detalii despre acest zodiac puteți găsi aici.

Din zodiacul arboricol

Nu v-am convins încă? Mai am un zodiac în strânsă legătură cu natura. Zodiacul arboricol oferă și el o gamă largă de simboluri numai bune de pus într-un mărțișor. Nu mai lungesc vorba, ci vă las aici un link cu lămuriri.

Bonusul acestui articol este această fotografie pe care mi-a trimis-o mama și căreia nu îi cunosc sursa:

Sper să vă fie utile cele de mai sus. Acestea fiind spuse, vă doresc o primăvară frumoasă cu muuuulte lucruri bune și să ne recitim cu bine! 🙂