La Pisici Cafe, locul unde pisicile își găsesc familia

Știai că dacă ai o pisică, riscul unui indicent cardiovascular scade simțitor? Ei bine, nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, poți citi acest studiu care explică pe îndelete ce și cum. Există un loc în Timișoara, unde pisicile care își caută stăpân se pot adăposti pentru o vreme. Sigur, există și câteva reguli, dar despre acestea povestim ceva mai târziu.

Locul de care vă povestesc se numește La pisici cafe. Este un local unde poți bea o cafea alături de prieteni, te poți juca cu o pisică și o poți adopta.

La pisici are deja istorie în orașul de pe Bega, însă din această toamnă, localul și-a schimbat atmosfera. O dată cu noul vibe, cafeneaua situată în complex, pe str. Mihail Jora, nr. 3 (în spatele căminului studențesc nr. 6) a început să desfășoare diferite activități pentru a atrage publicul și iubitorii de pisici.

Partea cea mai frumoasă la acest local este, din punctul meu de vedere, grădina. Amenajată cu gust, îți inspiră ospitalitate și te îmbie să te relaxezi.

Apropo, știai că dacă te joci cu o pisică îți scade considerabil nivelul de stres?

Practic, toți acei hormoni precum cortizolul și adrenalina care te țin în priză se vor potoli, oferindu-ți posibilitatea să te deconectezi și să-ți încarci bateriile.

Dacă vrei să adopți o pisică, trebuie să știi că micuțele patrupede sunt vaccinate la zi. Toate au carnet de la medicul veterinar, sunt deparazitate intern și extern. Adopția presupune luarea unui angajament atât față de cei care administrează localul, cât și de noul membru al familiei. Și da, se semnează un contract 🙂

Un animal de companie înseamnă o cheltuială în plus, dar care are beneficii nu doar în plan sentimental – un ghemotoc constant de afecțiune, ci și în plan imunologic. Micorbii cu care acesta vine la pachet, îți vor antrena sistemul imunitar pentru a fi mai puternic și mai bine pregătit de luptă. Totodată, prin reducerea nivelului de stres, producția de proteine se reglează, așadar organismul va avea toate resursele necesare să producă anticorpi de fiecare dată când este nevoie. 😛

Poți da puii de pisică spre adopție La Pisici

La Pisici primește în custodie pentru o perioadă determinată puii proveniți dintr-o familie care a avut grijă de aceștia. Prin evenimentele de promovare, precum și în mediul digital se fac eforturi constante de a facilita adopția acestora. Atunci când duci puiul pentru plasament, acesta trebuie să îndeplinească toate cerințele. Cu toate acestea, puii sunt acceptați până la maximum 4 luni.

Peste această vârstă, ei se vor adapta mult mai greu și există șanse mari ca aceștia să fugă. Hei, nici ție nu ți-ar plăcea să te plaseze cineva într-un loc străin și să te lase acolo în condițiile în care tu ai o casă și o pereche de oameni care te iubesc. Normal că vei încerca să fugi.

Ne bucuram sa impartasim cu atata lume dragostea pentru animale si dorinta de a le ajuta. Insa trebuie sa facem asta intr-un mod organizat. De aceea, va rugam ca de fiecare data cand pasiti la noi in cafenea sa fiti atenti sa nu se strecoare printre picioare vreun pisoias nazdravan. Ei au foare multa energie si trebuie sa fim atenti. Va multumim pentru intelegere si colaborare, sunteti minunati!

Pagina de Facebook La Pisici, 4 iulie 2018

De ce să mergi măcar o dată La Pisici

Primul argument și cel mai evident este faptul că poți iubi o pisică pentru câteva minute pe modul no strings attached. Dacă îți cade cu tronc mâța, sigur, o poți adopta și drăgăli o viață întreagă.

Apoi, cred că merită să mergi acolo pentru evenimentele care se organizează. Când am povestit cu cei care se ocupă de local, aceștia au mărturisit că au gândit seri tematice pentru fiecare gust. De exemplu, marți și joi își propun să organizeze seri cu tematici muzicale, vineri este dedicată petrecerilor, sâmbătă evenimentelor culturale și educaționale, iar duminica e zi de familie.

Joi, spre exemplu, are loc acest eveniment: Zi de zaz

Cred că încă poți prinde câteva zile de aer tomnatic cu un ceai fierbinte și o pisică tolănită la tine în poală. Cu siguranță merită sentimentul 🙂 .

#AdoptDontShop, să vă fie inspirație și să ne recitim cu bine! 🙂