Humanitas și Doctor Jivago

A trecut ceva vreme de când nu am scris în această rubrică. Nu vin cu o nouă recenzie sau recomandare de carte, vin cu o veste bună pentru iubitorii de cărți.

Vă mai amintiți librăria Humanitas din Timișoara? Joc secund, pe numele ei de scenă, s-a închis acum mai bine de trei ani. Deși am observat destul de târziu această mișcare, ieri când mă plimbam prin Oradea mi-am dat seama că timișorenii nu se mai pot bucura de acest loc.

Mi-e clar că mișcarea de-a închide librăria a fost din motive comerciale. Adevărul este că nici amplasamentul ei, piața Sf. Gheorghe, nu era cel mai fericit. Cu toate acestea, sper că Humanitas va redeschide cândva o librărie și în urbea noastră.

Vrem Humanitas în Timișoara!

Librăria Humanitas din Oradea este amplasată pe str. Republicii, cumva în buricul târgului. Decorul, amabilitatea vânzătoarelor și paleta variată de cărți pe care o pune la dispoziție, face orice cititor să nu se poată abține. Am intrat în librărie, am dat o tură și a fost musai să cumpăr o carte. Am ales Doctor Jivago de Pasternak, Boris. Auzisem de film, însă mi-am propus să citesc cartea înainte.

doctor-jivago-zgomotul-gandului

Nu cred că v-am povestit cât de mult îmi place colecția Top 100+ de la Editura Polirom. Am acasă câteva volume. Desigur, mi-ar face plăcere să o am pe toată, însă în ziua de astăzi, pe cât de trist sună, cărțile sunt scumpe.

Bucuria a fost și mai mare când, ajunsă la casă, doamna de acolo s-a oferit să-mi facă un card de reducere. Discount-ul începe după ce depășesc suma de 300 lei. Habar  n-am dacă va fi într-un viitor apropiat, mai ales pentru că în Timișoara nu mai avem momentan Humanitas, însă e un început bun.

Făcând abstracție de la teancul de cărți care stau și așteaptă cuminți să fie citite, abia aștept să mă apuc de noua achiziție. Oana mi-a spus că voi plânge, așadar, yey, să curgă lacrimile lecturii. 🙂