Flex Health Days, un eveniment demn de urmat

Se întâmplă ca în această perioadă să fiu destul de aglomerată. Lucrez la câteva proiecte noi pentru blog și nu numai, am călătorit destul de mult, iar în timpul liber am preferat să stau cu cei dragi. Nu vreau să fie o lamentare, dar tocmai acesta este motivul pentru care în ultimul timp nu prea am mai ieșit în lume, adică la evenimente. Invitații au fost, lucruri s-au întâmplat, doar că am preferat să mă concentrez pe aceste proiecte personale.

Cu toate acestea, ieri am participat la o parte dintr-un eveniment care s-a petrecut toată săptămâna și la care chiar mi-am dorit să particip. Este vorba despre Flex Health Days, un eveniment organizat de Flex în parteneriat cu Clinicile Medici’s, Smartfit, Socrates Clinic, Point Studio și Gala Optic prin care timp de o săptămână, angajații companiei Flex au beneficiat de ateliere de sănătate și seminarii interactive în care au învățat despre un stil de viață sănătos și și-au putut evalua gratuit tensiunea arterială, indicele de masă corporală, riscul cardiovascular. De asemenea, aceștia au beneficiat de măsurători optometrice, au participat la cursuri de prim ajutor și la clase de Cycling, Yoga și alte tipuri de mișcare.

Ieri am participat la un round table, un seminar despre obiceiurile sănătoase de viață, susținut de dr. Marius Havrincea

Într-o sală destul de încăpătoare, unde îmi imaginez că în mod normal se țin ședințe serioase, dr. Havrincea a captivat atenția publicului cu sfaturi pentru un stil de viață sănătos, glume amuzante și idei pe care să le rumegi în liniște acasă.

Prezentarea a început cu o privire de ansamblu asupra vieții. Cei cinci piloni pe care ne construim cotidianul sunt familia, prietenii, sufletul, sănătatea și locul de muncă. Între aceștia trebuie să existe un echilibru destul de greu de menținut.

De prea multe ori, avem tendința să ne concentrăm doar pe muncă și să neglijăm familia și prietenii.

Relațiile se pot repara, însă sănătatea și starea de bine a sufletului și a psihicului sunt ca un glob de sticlă. Odată sparte, acestea se recompun destul de greu. Astfel, avem datoria să ne documentăm și să încercăm să implementăm acele sfaturi care ne ajută să fim sănătoși din toate punctele de vedere.

Personal, devin anxioasă când mă gândesc la acest balans fin. Sunt un om care se dedică oricărui proiect trup și suflet, uneori uitând că am familie și prieteni. Am pierdut oameni din viața mea la care țineam din cauza proiectelor care mi-au mâncat timpul și energia.

A fost o perioadă în care sănătatatea mea a început să scârțâie din cauza stresului și a lungilor liste de to do. Deși mi s-a spus că sunt tânără și stresul nu ar avea de ce să mă doboare, adevărul este că am tras de mine așa cum tragi de un cal de cursă.

M-am oprit de ceva timp și am luat lucrurile mult mai încet. Am început să mă îngrijesc în primul rând de mine și de alimentația mea, apoi de orele de somn și de exerciții fizice (încă mai trag chiulul de la sport, însă nu atât de des pe cât o făceam înainte). Mi-am rezervat câteva ore în fiecare zi pentru cei dragi și pentru prieteni, iar pentru suflet am început să citesc cărți care mă învață să mă înțeleg pe mine mai bine.

Eram foarte concentrată să iau notițe 😛

Exact despre aceste lucruri a fost seminarul pentru angajații companiei Flex.

Într-un mod amuzant, dar în același timp plin de informații relevante și utle, dr. Havrincea a sublinat importanța acestui echilibru între toți acești piloni.

Mi-aș dori ca acest gen de evenimente să se întâmple mai des și în cât mai multe instituții, fabrici, multinaționale și nu numai. E important să vorbim cât mai des, cât mai mult și cât mai în cunoștință de cauză despre aceste lucruri. Trăim într-un secol al vitezei, în care cariera este de multe ori pe primul loc. Cu timpul, vom înțelege că prioritatea numărul unu ar trebui să fim chiar noi înșine. Dacă suntem sănătoși, putem face orice altceva.

Oamenii au plecat din sală cu zâmbetul pe buze. Fiecare a luat cu el informațiile de care avea nevoie. La final au curs întrebările. Este bună cafeaua? Cum putem elimina zahărul? Care este perioada cea mai bună în care mă pot lăsa de fumat? La toate s-au găsit răspunsuri, iar faptul că aceste întrebări au fost adresate, nu poate decât să stea ca argument că oamenii au rămas cu informații.

Așadar, dacă ești antreprenor, manager sau liderul unei echipe, ia în calcul un astfel de eveniment

Ține cont de faptul că dacă îți educi oamenii să aibă un stil de viață sănătos, vor fi mult mai fericiți, mai sănătoși și vor da randament mai mare la locul de muncă.

Cred că toți cei care conduc echipe de oameni ar trebui să înțeleagă că nu frica este instrumentul prin care echipa ta va fi mai eficientă, ci starea lor de bine.

La cât mai multe evenimente de acest gen că-s mai mult decât binevenite!

Să ne recitim cu bine 😊

Cronica de sănătate este o rubrică susținută de Clinicile Medici’s.