Medici’s Academica, Clinica Medicală cu Librărie

Multă vreme m-am întrebat de ce m-am dus la medicină, când mie îmi place să scriu. Apoi, m-am îndrăgostit de medicină și în același timp am continuat să scriu. Pe urmă, m-am angajat într-o agenție de marketing și toată lumea mă întreba ce voi alege mai târziu. Am fost sinceră cu mine și mi-am spus că nu vreau să aleg. Le vreau pe toate – medicină, scris, marketing.

De ceva timp, mi-am dat seama cât de frumos se îmbină aceste 3 domenii care-mi sunt atât de dragi. Le-am contopit și le-am transformat în educație medicală pentru pacient. Cronica de sănătate își propune acest lucru. După care a urmat oportunitatea care mi-a demonstrat că visele chiar devin realitate – un loc de muncă unde scriu cu și despre medici aici pe blog. Îmi este atât de drag acest proiect, încât am schimbat fața blogului pentru el. Vreau ca publicul să intre aici cu drag și încredere.

Cred că ideile noi, care la început par trăznite, sunt de fapt acele idei care vor schimba lumea. Așa se face că mare mi-a fost mirarea când am descoperit clinica Medici’s Academica. Fusesem chemată acolo pentru prima oare la interviul de angajare. Am avut emoții, dar nici prin cap nu mi-a trecut că interviul va avea loc într-o librărie.

Clinica Medici’s Academica te întâmplină cu librărie

Sala de așteptare a clinicii Academica este de fapt o librărie. Imaginați-vă o sală mare, plină de canapele confortabile și multe, multe cărți din toate domeniile. Te poți delecta cu o carte bună până când medicul tău este gata să te primească. Stai, nu vă mai imaginați 😛 . Vă arăt eu aici:

Academica, clinică cu librărie

Cred că Academica este genul de loc spre care ar trebui să tindă orice clinică. Nu este plăcut să aștepți la coadă la medic. Se întâmplă chiar și cu programare să fii nevoit să stai câteva minute. În loc să butonezi cu nasul în telefon, poți răsfoi cartea aceea pe care ai văzut-o pe internet. Te poți informa despre o afecțiune – sunt multe cărți de specialitate acolo sau pur și simplu poți să îți clătești ochii cu noutăți.

Scuzați-mi entuziasmul, dar este o plăcere să mergi în fiecare zi la muncă acolo. Pauzele de cafea sunt mai dulci, iar mirosul de carte este cel mai frumos bună dimineața pe care ți-l poate oferi un loc. Pentru mine este o bucurie și un semn spre normalitate. Așa ar trebui să fie peste tot și așa ar trebui să se simtă toți oamenii când merg la muncă.

academica_clinica cu librărie

Mai sunt mulți pași de făcut până când ne vom înconjura de adevăratul normal peste tot. Am preluat un motto și de câteva zile tot abuzez de el – baby steps. Cu pași mărunți și constanți poți face schimbări. Așa cred că vin de fapt marile schimbări – trepat și cu răbdare.

Sunt curioasă cu ți se pare ție această inițiativă. Cum ți se pare să mergi la medic și să te întâmpine o librărie în sala de așteptare? Spune-mi părerea ta în comentarii.

Până data viitoare, să ne recitim cu bine!

Cronica de sănătate este o rubrică susținută de Clinicile Medici’s.