Experiența Webstock 2016
Webstock 2016 a fost mult diferit de prima ediție la care am participat acum 4 5 ani. În 2011 nu aveam blog, habar n-aveam cu ce se mănâncă social media, but I was there and I have proofs. Prefer să nu mă credeți că am fost, decât să le arăt. În câteva cuvinte simple, pe care le voi dezvolta, desigur, Webstock 2016 a fost despre povești, oameni și mult conținut vizual.
Prima secțiune a conferinței, My Story, moderată de incredibila Cristina Bazavan, a fost cea mai emoționantă. S-a lăsat cu piele-de-găină, o lacrimă și inspirație cât cuprinde. Mereu prezentă, cu întrebările la ea, Bazavan a reușit să introducă fiecare invitat transmițând un strop din emoția poveștii lui fără a divulga ceea ce avea să urmeze.
Alexandra Tomescu a vorbit despre cum muzica și pasiunea nu merg decât mână în mână. A povestit cu înverșunare despre tranșa în care intră în momentul în care își regăsește vioara și despre revolta față de ignoranța românilor.
Ingredientul care face lucrurile sa prinda sens si viata este implicarea, amprenta personala si convingerea. Alexandru Tomescu #webstockro
— Teodora (@zgomotoasa) September 30, 2016
Muzica are capacitatea de a te scoate din timp. Tomescu #webstockro
— Teodora (@zgomotoasa) September 30, 2016
Interviul live cu Marian Godină a fost punctul culminant al dimineții. Prin simplitatea și corectitudinea lui, Marian a reușit să schimbe vieți.
Paula Herlo m-a impresionat prin puterea pe care o simțeam în voce și atitudine. O femeie care luptă până în pânzele albe pentru a schimba lumea. A dovedit-o deja de trei ori și sunt convinsă că nu se va opri aici.
Sorin Onișor a vorbit despre simplitatea de-a reveni în natură, la locurile de baștină, alături de oamenii care reprezintă inima României, reîntoarcerea la rădăcini fiind una din ideile pentru care militează.
Ultimul, dar nu cel din urmă speaker al acestei secțiuni a fost Howard Dell. Povestea lui m-a lăsat cu gura căscată. Omul acesta este un adevărat erou în viață, o persoană cu o tărie extraordinară și o poftă de viață infinită. Nu spun mai multe, căci aș deforma povestea.
Ravinder Takkar (President&CEO Vodafone România) a introdus noul produs 4GTV+, un serviciu care-și propune să aducă filmele, serialele, dar și TV-ul mai aproape de noi printr-o aplicație mobile. Partea frumoasă este că oricine optează pentru acest serviciu capătă cadou un abonament gratuit de 3 luni la Netflix.
Să mă laud: am primit o cartela gratuită, un pișcot, cu 10GB de net și 2 luni de Netflix . Moca. 😀
Innovation is the key, zice the #netflix guy. #webstockro
— Teodora (@zgomotoasa) September 30, 2016
Cele două ”mini-secțiuni” la care am participat, How to grow your blog și Online communication trends, au adus oameni, nu vedete, nu mondenități. Am aflat cât de prietenoși sunt toți mai marii internetului și cât de deschiși sunt să comunice cu publicul lor.
Majoritatea informațiilor îmi erau cunoscute, însă nu a stricat o reîmprospătare. Nu m-a luat prin surprindere nici faptul că lumea se reorientează spre conținut vizual.
Vlogurile vor prinde mult teren în următoarea perioadă. Se va investi mult în ele și se zvonește că blogurile vor rămâne în urmă. Cumva mă sperie treaba asta, pe de altă parte nu mă văd făcând vlogging. Nu simt că mă ajută fața și nici nu am priceperea necesară. Omul cât trăiește, învață. Așa că… nu se știe.
Webstock 2016 m-a inspirat.
Inspirația nu a venit din cuvintele rostite de speakeri, ci din sentimentele pe care le-au transmis. Pasiunea și determinarea sunt ingredientele unei povești de succes sau cel puțin acesta a fost mesajul principal.
Într-o lume unde delăsarea tronează, oamenii pe care i-am întâlnit la acest festival fac diferența și demonstrează cu fiecare proiect că se poate!
Mulțumesc, dragi organizatori și parteneri, Evensys și Vodafone în colaborare cu Bitdefender, HP, Coca-Cola, McDonald’s, Raiffeisen Bank, LG, Staropramen și Siviero Maria! Ați fost la înălțime și cu siguranță ne revedem și la anul. 🙂
Mai are rost să menționez petrecerea? Dar after party-ul? Nu, nu are. Astea-s secrete știute doar pentru cei care au fost sau vor veni.
Dorina
Mi-e ciuda ca Aradul e cam departe de Bucuresti, dar ma gandesc ca la anul sa merg si eu. Am citit multe povesti frumoase, asa ca, probabil, o sa ma urnesc.
zgomotoasa
Si Timisoara e departe de Bucuresti, dar merita experienta! ☺️