Donez sau nu

M-am hotărât să încep curățenia de toamnă mai repede decât o fac în mod normal din simplul motiv că vremea mi-a cam demonstrat că tDoamna se apropie mai grăbită decât de obicei. Așa că ieri mi-am pus frumușel haine ”de casă” și am început să scot de prin dulapuri, sertare, locuri obscure în general.

Ce am scos… Dumnezeu cu mila. Încă nu pot înțelege de unde am strâns atâtea porcăriuțe și hârtii și hârtiuțe. Pentru a vorbi în statistici: dintr-o singură cameră cu un birou și câteva dulăpioare am scos jumătate de sac galben de hârtii – știți, ce care merge la reciclare, am făcut vreo 7 cutii de urcat în pod și încă mi-au mai rămas de sortat câteva lucruri.

Pe lângă toate cele puse deoparte, am reușit să fac câtorva persoane o bucurie. Am ales din lucrurile de care nu mai aveam nevoie și le-am donat unor persoane care aveau nevoie.

Dacă vă întrebați cum am dat de persoanele interesate de lucrurile care mie îmi stăteau în drum, aflați că există grupuri și pagini pe facebook dedicate acestei cauze. Am găsit și eu câteva pentru alte orașe în afară de Timișoara și chiar vă rog să lăsați în comentarii link-uri cu altele, dacă mai știți. Așadar, asta am găsit:

Donez sau nu, aceasta e întrebarea. Răspunsul a fost afirmativ fără să mă gândesc mai deloc la motive. Cred că cele șase persoane pe care le-am fericit azi, au viața un pic mai bună. Nu e o rușine să donezi, la fel cum nu este o rușine să accepți o donație.

Obiectele donate nu sunt lucruri jegoase sau stricate, ci sunt lucruri de care cineva nu mai are nevoie, însă pot fi folosite bine mersi mai departe de cineva care are. Nevoie, ce altceva?!

Bineînțeles că sunt mai mult decât necesare cuvintele ”te rog” și ”mulțumesc”, iar fetele care se ocupă de grupul din Timișoara (Anca, Andreea și Oana) sunt foarte atente la acest detaliu. Nu știu cum funcționează treaba în celelalte comunități, însă aici regulile sunt simple și respectate în majoritatea cazurilor.

În fine, eu sunt mândră de mine și mă simt mai împlinită. Știu că ex-lucrurile mele au ajuns pe mâini bune și că sunt folosite cu drag. Cel puțin asta sper 😀 . Vă îndemn și pe voi să donați lucrurile de care nu mai aveți nevoie. Veți face o bucurie. Garantat.

A vorbit egoista din mine. Egoistă care se desparte cu greu chiar și de lucrurile nefolositoare 🙁 but lucrăm și la acest aspect.