Dispariție

Astăzi pentru o secundă, în care am încetat să mai respir, să mă mai lupt cu mine și cu cei din jurul meu, m-am întrebat oare cum ar fi să dispar. Brusc să nu mai exist, să nu mai existe urmele mele, să nu mai fie nimic care să amintească de o Teodoră care a existat undeva la începutul secolul al XXI-lea. Oricum la un moment dat așa va fi. Oare cum ar fi viețile oamenilor dragi mie? Mi-aș lăsa sulfetul liber, mi-aș pune pe ochi ochelarii Diesel și m-aș uita la oamenii care odată-mi colorau viața.

Mama cu siguranță ar suferi cel mai tare. Probabil că nu ar mai fi capabilă să-și revină din șoc, iar tata
probabil că ca va deveni un introvertit, un om posac, căruia să nu-i mai peste de nimeni și de nimic. Restul familiei probabil că mă va plânge un timp, apoi vor suspina și apoi își vor aminti vag de mine. Cel mai mult i-ar chinui pe ai mei, reamintindu-le mereu și mereu de dispariția mea precoce.

Prietenii, colegii și alte cunoștințe ar spune că am fost o persoană bună și că meritam să nu dispar atât de repede. Probabil că s-ar fi gândit că voi ajunge un medic de succes sau poate un blogger recunoscut internațional. Poate unii și-ar imagina că aș fi putut scrie o carte sau mai multe. M-ar pomeni un timp, apoi din ce în ce mai rar, ca peste 20 de ani să uite de tot de existența mea timpurie. Pe unii îi vor ajuta ochelarii de soare Polaroid preț de câteva minute, zile sau chiar luni ascunzând lacrimile din ochi.

Însă cu toții uităm că toți suntem timpurii. Avem impresia că vom trăi veșnic și că nimic rău nu ni se poate întâmpla. Altuia da, dar niciodată nouă. Noi suntem feriți, la adăpost. Atunci când mâncăm pe ascuns, nu se depune sau când luăm ceva pe șestache și nimeni nu vede, avem impresia că va rămâne ascuns pentru totdeauna. Poate că așa este. Poate că unele lucruri nu le vom ști niciodată. Misterul cu care a fost făurită această lume este probabil cel mai bine ascuns secret. Cu toate acestea, nu vă faceți griji, nu o să dispar în grabă. Sunt aici, am treabă, trebuie să salvez lumea, dar stați mai întâi să-mi curăț vederea cu soluția pentru lentilele de contact, că deja văd în ceață. Sau o fi de la ora târzie?