De ce e bine să împarți lumii din experiența ta

În momentul în care acest articol se va lansa în lumea virtuală și voi veți citit aceste rânduri, eu voi respira briza mării pentru prima oară după mulți ani. Însă nu despre vacanța mea la mare este acest post, dar nu mă puteam abține să nu împart cu voi această bucurie.

Săptămâna trecută Mark Zuckerberg anunța  pe pagina lui de facebook  că va deveni tată. Tot în postarea respectivă, pe care o puteți citi integral aici, Mark povestea despre cele trei sarcini pierdute ale soției sale. Spunea că oamenii, în general, refuză să vorbească despre acest lucru, pentru că dezamăgirea și suferința pierderii unui copil, fie și el nenăscut, este copleșitoare.

Mi-a plăcut foarte mult felul în care a motivat de ce e bine să împarți lumii din experiența ta:

[su_quote]In today’s open and connected world, discussing these issues doesn’t distance us; it brings us together. It creates understanding and tolerance, and it gives us hope.[/su_quote]

Leg cele spuse de Mark cu o discuție pe care am avut-o cu mama mea în urmă cu ceva timp. Mă întreba de ce scriu pe blog și mai ales, de ce scriu despre viața mea personală, despre anumite momente. Din punctul ei de vedere, faptul că eu scriu public, mă face vulnerabilă. Întreaga discuție a pornit de la un articol scris anul trecut despre admitere. Îl puteți citi aici.

Am încercat să îi spun că eu nu țin un jurnal online, ci postez lucruri pe care le consider relevante și pentru alte persoane, anumite momente prin care eu am trecut, felul în care le-am făcut față și soluțiile pe care le-am găsit.

Nu vreau să scriu povești fantastice, pentru că nu ajută nimănui, însă articole precum cel despre furtul de anul trecut sau cel despre cum mi-am scos alunița dacă vor ajuta, fie ea și o singură persoană, eu știu că munca mea nu a fost în zadar.

Un argument mai bun pentru reticența generațiilor din urmă decât cel dat de Mark nu cred că există.

Sunt convinsă că fiecare avem de învățat în orice moment al vieții și este mult mai ușor să înveți practic, din experiența altuia. Cel puțin eu așa sunt. De fiecare dată când am decis să fac ceva cu totul nou pentru mine, m-am documentat, am căutat informații generale, apoi am început să întreb oamenii care ”au mai fost acolo”.

Nu-mi expun viața pe blog, decât ceea ce vreau să arăt lumii, îmi asum ceea ce scriu aici și sper ca toate cuvintele și sentimentele înșirate să fie de folos cuiva, cândva, cumva. 😀