Chestii pe care le urăsc dimineața

De cele mai multe ori, mă trezesc veselă și bine dispusă. Da, sunt genul ăla de persoană energică dimineața, pe care toată lumea o urăște. Sunt totuși și dimineți pline de chestii pe care le urăsc. Și acele dimineți sunt urmate, de obicei, după nopți lungi, agitate, pline de vise ciudate sau ne insomnie.

Unu. Urăsc frigul de dimineață. Da, ăla care te face să te zgribulești când scoți halucele de sub plapumă sau când trebuie să-ți schimbi pijamaua cu haine to wear. Încep să tremur, să înjur printre dinți și aș da orice să pot fenta dimineața cu pricina și să mai trag un pui de somn. De cele mai multe ori, ghici ce, nu se poate. Strâng din dinți, îmi pun o tonă de haine pe mine (dar nu vă panicați, frigul tot în oasele mele e), merg să beau cafea.

Doi. Urăsc să mă îmbrac gros și de obicei o fac în diminețile menționate la punctul unu. Nu mă pot mișca, mă strâng de gât parcă toate hainele, mă sufoc.

Trei. Urăsc când mă trezesc prima pentru că trebuie să fac cafea și să fac ceva de mâncare. De cele mai multe ori, nu apuc să stau până se termină cafeaua, pentru că nu-s destul de matinală să le fac pe toate, dar tot ajung prima la facultate și optez să dau doi lei în fiecare zi (aproape) pe cafea din aia dulce și bună de la automatul Nescafe.

Patru. Nu fac duș dimineața, decât dacă, printr-o extorsiune spațiu-timp, transpir în somn – ceea ce se întâmplă extrem de rar. Urăsc apa de dimineață, mai ales aia rece și tăioasă. Prefer să fac duș seara, unul lung și cald (dar nu fierbinte că nu-i sănătos) și să dorm neîntoarsă.

Cinci. Urăsc șoferii, traficul și proștii la volan dimineața. Și asta nu mai ține de felul în care mă trezesc, ci se întâmplă dimineață, după dimineață. Urăsc pietonii adormiți și muierile care n-au simțul orientării la volan. Urăsc șmecherii care fentează și fac slalom și urăsc că stau la mama-naibii și trebuie să plec cu 40 de minute înainte – pe puțin.

Da, cam asta urăsc eu dimineața. Uneori e mai intens sentimentul, alte ori îl pot diminua cu o rază caldă de soare sau cu un răsărit frumușel. Dar de cele mai multe ori, îl diminuez cu muzică bună 🙂

Voi ce urâți dimineața?