C de la călătoare

A trecut o bucată bună de timp de când nu am mai participat la o leapșă, iar cea propusă de Andera mi se pare numai bună pentru mine, având în vedere cât de mult îmi place mie să călătoresc. Ce-i drept, mi se cam face pielea de găină de fiecare dată când
aud de câte un accident rutier, ce să mă zic de cele aviatice, însă aceasta nu mă împiedică să plec în lume. Poate faptul că îmi place să fiu liberă și că iubesc muzica, mă duce cu sufletul către locuri noi. Adevărul este că niciodată nu mă plictisesc atunci când descopăr lucruri sau locuri noi.

  1. Ce locuri vreți să vizitați în 2014?

Îmi place să călătoresc. Foarte mult chiar. Mi-ar place să văd marea, în special Marea Neagră. Însa anul acesta mi-am propus sa îl dedic studiului. Am un elan prea mare ca să îl irosesc degeaba. Când spun călătorie, personal, nu mă gândesc doar la o excursie fizică, ci mă gândesc și la călătoriile pe care le facem citind sau vizionând un film. Nu mă pot declara o devoratoare de cărți, pentru că îmi ia destul de mult să citesc o carte cap-coadă (cam o lună), însă îmi place să mă transpun în lumea personajelor, pentru că de multe ori călătoresc chiar și în timp. Așa că anul acesta sper să călătoresc mult, mai ales la vara, stând cu burta la soare și cu valurile mării în ureche.

  1. Ce locuri în care ați mai fost aveți pe lista de vacanță?
    Îmi doresc foarte mult să revăd Croația. M-a cucerit țara cu munții care se scaldă la picioarele mării. De asemenea, aș vrea să mă întorc în exotica țară Elenă, pe țărmul estic, unde nisipul este atât de delicat și fin. Nu m-ar deranja o excursie în Germania la Stuttgart sau la Weimar. M-aș mulțumi însă și cu Budapesta. Însă cel și cel mai mult îmi doresc să revăd orașul de sub Tâmpa. Oameni buni, un aer ca acolo nu găsești nicăieri.
  1. Dacă ar fi să recomandați cuiva o destinație de vacanță externă și una internă, care ar fi acelea?
    Nu îmi place să fac recomandări în domenii în care nu prea mă pricep, cu atât mai mult când vine vorba despre lucruri de vizitat. Fiecare cu gusturile lui. Poate mie mi-a plăcut în Croația, dar pe altul l-ar putea deranja pietrele de pe plaja lipsită de nisip. Recomand fiecăruia să meargă unde îl trage sufletul și unde se simte în largul său printre străini – așa mă simt eu la Brașov.

Acestea fiind spuse, dau leapșa mai departe Oanei, Aurorei, lui Pinky, lui Elly și lui Zdwuby cu speranța că vor fi mult mai dinamici ca mine în acest an. Oricum, cu această ocazie călătoare, promit să povestesc pentru unde m-a dus vântul în anul pe care l-am început cald și îl continuăm la -15 grade.