Omul care s-a îndepărtat

Am înregistrat acest articol pentru a-l putea ascuta dacă nu ai timp să îl citești. Click aici pentru alte podcasturi.

Pentru că uneori se întâmplă ca totul să fie o eroare de comunicare sau chiar lipsa ei, oamenii tind să se îndepărteze, să tragă concluzii pripite, să uite că au un trecut și ajung într-un impas.

E acea liniște ciudată care se așterne peste o relație de orice tip care te face să pierzi legătura cu un om care la un moment dat ți-a fost drag. Dacă stai să te gândești pentru o clipă, sigur îți vine cineva în minte. Se presupune că e un om cu care nu te-ai certat, ci ai avut la un moment dat anumite divergențe care te-au făcut să faci un pas înapoi. Poate că ai așteptat un semn sau o mișcare de parte opusă, dar dacă acea persoană așteaptă exact același lucru?

Mi s-a întâmplat de câteva ori să ajung într-un astfel de impas. De cele mai multe ori am picat testul și am lăsat timp prețios să se scurgă fără să fac nimic.

Mi-am spus că nu am nimic de pierdut, că acel om nu merită timpul meu, că suntem complet diferiți și că îi respect decizia – acea de a merge pe un cu totul alt drum decât al meu.

Dar dacă am greșit? Dacă de fapt eu sunt acea persoană care a ales să se îndepărteze și să nu mai depună efort.

Pentru că vrei sau nu recunoști, orice relație cere un minim de efort. Lucrurile nu se întâmplă pur și simplu.

Am trecut recent printr-un astfel de impas. Mi-am dat seama că am greșit când am ales să ignor și să tac. E mult mai simplu așa pentru că nu există drame, bătaie de cap sau emoții, dar în același timp lașitate. Nu știu de ce, dar am început să fug și să evit problemele. Nu am fost mai liniștită sau mai relaxată, dar măcar am fost eu și cu mine.

Uneori îmi vine atât de greu să comunic, încât prefer să stau în casă și cam atât.

Dar câte amintiri nu am ratat? Câte povești am evitat să le trăiesc pentru ca apoi să le pot povesti mai departe? Probabil că nu voi afla niciodată, dar povestea de astăzi este că nu e bine să fugi de probleme, iar când spun probleme mă refer la orice intervine în mersul bun al lucrurilor, al relațiilor.

Ia taurul de coarne, fii onest și spune ce gândești fără a răni persoana din fața ta. Iar dacă după acest exercițiu de sinceritate lucrurile nu se potrivesc, atunci pornește pe alt drum. Nu lăsa teama de a spune ce gândești să stea în calea relațiilor și a proiectelor pe care le ai.