🍝Cele mai bune paste cu sos de roșii

Cele mai bune paste cu sos de roșii le-am făcut într-o zi de duminică. Vorbeam cu o prietenă la telefon și o invitam să treacă pe la mine. Mi-a zis că-i e foame. Am propus să comandăm pizza. Am închis telefonul satisfăcută.

Apoi mi-am amintit că știu să gătesc. Că îmi place să gătesc. Că îmi e dor să gătesc. Așa că am intrat la Lidl și am cumpărat. Penne, roșii la conservă, condimente, ulei de măsline, ceapă, usturoi, parmezan, baby spanac și un balsam de rufe. Nu l-am folosit în paste, chillax. 

Am ajuns acasă, am împrumutat un cuțit, o lingură de lemn și un fund de tocat de la vecina.

Am pus pe foc o oală mare cu apă și am lăsat-o să dea în clocot. Am curățat și tocat ceapa în puțin ulei de măsline, am pus o linguriță de ierburi aromatice, apoi usturoiul. Am lăsat aromele să se combine. Mi-am pus un pahar de vin, l-am pupat și după am pus roșiile peste călitură.

Le-am lăsat să fiarbă la foc mic. Am adăugat sare, piper și câțiva fulgi de chilli. După vreo 10 minute, am pus câteva frunze de baby spanac. Pe urmă am oprit focul și am pus și parmezan. Le-am lăsat pe toate să se odihnească.

Între timp, apa pusă la foc a clocotit. I-am pus o linguriță de sare, apoi pastele pe care le-am fiert aldente. Le-am lăsat cam 9 min. Nu am socotit pe ceas, dar s-au scurs vreo trei melodii de la Zaz în timp ce eu dansam prin bucătărie.

Am scurs pastele și le-am pus în sos. Le-am mai lăsat puțin să se vorbească cu sfinții cum zice buna mea. Le-am servit cu multă poftă și încă puțin parmezan.

Et voila, cele mai bune paste cu sos de roșii.

Să vă fie cu poftă și să ne recitim cu bine! 🍝