Sibiu, cazare și mâncare cu suflet

Săptămâna trecută am luat România la pas. Nu chiar la pas, totuși, dar în patru zile am avut parte de o excursie cu peripeții pe care sigur o voi povesti nepoților. Cu toate acestea am descoperit și redescoperit locuri frumoasee, obiective turistice unice și servicii de calitate.

Prima zi am vizitat Castelul Corvinilor de la Hunedoara, după care am pornit spre Sibiu unde am înnoptat la Hanul Veștem. Până să vă povestesc despre această experiență, vă spun că dacă ajungeți în Hermannstadt, e musai să mâncați măcar o dată la Hermania.

Hermania, restaurantul pe care să nu îl ratezi în Sibiu

Hermania este un restaurant cu specific săsesc, cu preparate gustoase, prețuri bune și servire de excepție.

Deși am făcut o gafă când am intrat în restaurant (am confundat un client cu un chelner, iar domnul s-a rățoit la mine. Îmi doream să se deschidă pământul și să mă înghită.), am găsit în plină joi seara loc pentru întreg grupul cu care am fost. Întreaga cină a durat în jur de o oră și jumătate. Am comandat fel principal, unii au avut și ciorbă, iar alții (nu, în nici un caz eu) desert.

Fiecare a consumat în medie de 40 lei și am mâncat pe săturate. Am optat pentru un preparat din piept de pui cu legume la grătar. Nu l-am pozat, căci îmi era prea foame, dar a fost excelent. La desert am savurat un măr copt cu înghețată de vanilie. Cu gașca de fete am împărțit o sticlă de vin –  Busuioacă de Bohotin roze, demidulce. Un deliciu.

Iar chelnerul care ne-a servit, din nou, nu i-am reținut numele, un băiat înalt și cu simțul umorului, a meritat din plin tot bacșișul. Ar fi meritat și mai mult, dar la bugetele noastre de student, atât am avut, atât am lăsat 😀 .

Hanul Veștem – cazare în stil rustic

Bun, după această masă copioasă, ne-am îndreptat spre Hanul Veștem. Situat lângă Muzeul Astra, în Dumbrava Sibiului, hanul este un fel de escape din mica junglă transilvăneană. Camerele sunt mari, răcoroase, aerisite, iar întreg locul este gândit în așa fel încât clientul să simtă armonia rustică.

Decorul, bazat în principal pe lemn, a completat peisajul care înconjoară locația. Micul dejun a fost suficient, iar liniștea aproape că mi-a bubuit urechile. În sens bun.

Singurul dezavantaj este că, fiind situat destul de departe de oraș (undeva la 5 km de centrul Sibiului), dacă ești fără mașină ajungi destul de greu. Ce-i drept, nu m-am interesat de transport în comun.

Mi-au povesti colegii că au făcut o plimbare prin muzeu, până la lac. Eu am adormit destul de devreme, însă știu că vreau să mă întorc cândva acolo.

Recomand cu încredere!

Așadar, dacă plănuiți o escapada la Sibiu nu uitați să treceți pe la Hermania și Hanul Veștem. În rest, orașul te fură oricum și te duce așa, într-o călătorie în timp unde oamenii sunt mult mai liniștiți și mai plini de frumos.