Vara trecută căutam cu dispeare un make-up artist care să îmi pună fața aia bună pentru nunta unei prietene dragi. După o serie de experiențe nu tocmai plăcute, am zis că e musai să găsesc pe cineva nou cu care să fiu pe aceeași lungime de undă.

Și cum toate lucrurile bune se găsesc pe internet după o scormoneală zdravănă, m-am trezit postând pe grupul MMTCG. Am primit zeci de recomandări (sau să fi fost sute?). Multe dintre ele o indicau pe ea. O anume Mihaela cu mână bună și multă răbdare. Am cercetat puțin situația, i-am scris Mihaelei și peste câteva zile eram la machiaj.

Făcuta nefăcută a fost că vineri, chiar înainte de nuntă, am rămas blocată în București pentru că zborul meu se anulase. Puteți citi peripeția aici. Așa că, după o noapte lungă cu trenul am ajuns buhaită înapoi acasă. Nu cred că am mai pus geană pe geană până a doua zi.

From zero to beauty

În fine, am ajuns la Mihaela. Era sâmbătă dimineața. M-a primit cu un zâmbet larg și cu mult entuziasm. I-am povestit că vreau un machiaj delicat, nu foarte strident, dar care să îmi pună – dregeți-vă vocea – frumusețea în valoare.

S-a apucat de treabă. Mi-a lăudat tenul și mi-a spus că rar găsește un ten atât de îngrijit și hidratat ca al meu. Fie vorba între noi, tenul meu vede apă, săpun și cremă Nivea. M-am lăsat la un moment dat purată de valul Kiehls, dar mi-am dat seama că ar trebui să vând un rinichi pentru a putea susține această rutină.

Și cum lucra Mihaela de zor, mi-a povestit de copilăria ei, de cum a decis să își urmeze inima și să studieze Conservare și Restaurare, cum a rămas aici în Timișoara și a schimbat profesia pentru că cea aleasă inițial o obliga să se mute foarte des, iar ei îi place stabilitatea. Am povestit despre pasiunea de frumos și despre cât de migăloasă e și cum o relaxează să machieze, să picteze și să facă lucruri frumoase.

O oră și jumătate mai târziu eram gata. Miha m-a combinat să îmi pun și gene – nu îmi pusesem niciodată până atunci.

Știu, calitatea fotografiei este execrabilă. Nu găsesc pozele alea bune de atunci, dar am zis că e musai să vă arăt că Mihaela chiar m-a machiat 😀

Am aflat ceva mai târziu că Mihaela epilează cu zahăr, face tratamente faciale și, mai nou, pune gene fir cu fir și îi place la nebunie. La una dintre întâlnirile noastre recente mi-a arătat minunățiile care ies din mâinile ei – bijuterii făcute manual cu multă grijă și inspirație.

De ce este specială epilarea cu zahăr

 

Scrisesem la un moment dat un articol despre metode de epilare. Cred că l-am scos când am mutat blogul de ici-colo. Mă rog, mă plângeam acolo că îmi place epilarea cu ceară, dar pielea mea o detestă. De ce nu m-a întrebat și pe mine cineva dacă vreau să mă epilez sau nu? Am ales lama. Multă vreme am fost dependentă de bic. Aia e, o spun aici pe blog în gura mare. Doamnele și domnișoarele vor înțelege.

Doar că lama asta e păcătoasă. Nu lasă firele să crească sub piele, dar ești la fel de dependentă de ea ca o floare de apă – e de folosit aproape zilnic. Uneori după câteva ore pielea nu mai e fină, catifelată.

Și cum mă plângeam așa la machiaj, Miha mi-a spus că ar trebui să încerc epilarea cu zahăr. Mi-a povestit că și cea mai sensibilă piele devine instant fericită pentru că zahărul nu smulge firul în sensul invers de creștere și nu arde. M-a cucerit și am zis că trebuie musai să încerc.

Și aia a fost. Deși mă înroșesc puțin, această mini-criză existențială a pielii trece în câteva ore, nu zile cum se întâmplă la ceară. Vă mai spun un secret – am încercat să fac acest procedeu singură acasă, dar în afară că am ars o oală și am stricat câteva lămâi nu a ieșit nimic. Așa că cel mai bine e să apelezi la profesioniști.

Gene fir cu fir

De curând, Mihaela a învățat o nouă tehnică de a aplica gene fir cu fir. Mi-a pus și mie 😀 și îmi place mult pentru că nu mai am nevoie de rimel. Sunt curioasă cât de mult voi putea să le țin pe gene.

Unde o găsiți pe Mihaela

Mihaela lucrează la un salon din Timișoara, zona Bălcescu. Acolo face și tratamente faciale, masaj, epilează cu zahăr, ceară, face machiaje și pur și simplu îți face ziua mai frumoasă.

E un om frumos și dedicat, răbdător și priceput. Tocmai de aceea îmi place de ea. Nu m-a rugat să vă povestesc despre. Cred că va fi de-a dreptul surprinsă. Așadar, dacă vreți un strop de răsfăț, puteți să îi scrieți aici.

PS: aici puteți vedea și alte tipuri de make-up pe care Mihaela le realizează.

Dacă aveți întrebări legate de epilarea cu zahăr sau orice am povestit mai sus, vă invit să le lăsați în comentarii și vă răspund din experiență, documentat depinde cum e cazul.