Lăsați mofturile și apucați-vă de treabă

Trebuie să mă supere ceva foarte tare ca să-mi scriu frustrarea. Iar ceea ce urmează să citiți este ceva ce țin în mine de ceva vreme.

Sunt un om cu inițiativă și nu mi-a fost niciodată prea lene să îmi pun ideile în aplicare. Drept urmare, am participat și făcut zeci de proiecte. Am dat peste greutăți de toate felurile – de la piedici legale, la strâmbe din partea celor cu care lucram. M-am consumat pentru fiecare în parte.

Am la activ multe nopți nedormite în care am stat și am lucrat pentru ideile mele, pentru oamenii cărora le-am promis contribuția mea. Din punct de vedere financiar, majoritatea acestor proiecte au fost pro-bono, dar pe mine m-au ajutat să acumulez experiență.

Fără să vreau am dezvoltat un simț care se manifestă involuntar în diverse contexte. Printre elementele care-l compun, este o alergie cronică la mofturi.

Păi știi, aș face acest lucru, dar am nevoie de o gogoșică cu cremă de ciocolată neagră, presărată cu fistic tăiat cubulețe. Sigur v-a venit acum o persoană în minte.

Ce cred eu este că unii oameni pur și simplu nu vor să facă lucruri. Preferă să se complacă în situație, să găsească tot felul de scuze pentru a nu face ceva. E mult mai ușor să fii cârcotaș, să spui că tu ai face, dar vai! ce potrivinică ți-e viața.

În Timișoara și nu numai există un sentiment general de aș face, dar nu am cu cine. Nu găsești oamenii care să se ridice standardelor tale? Bun, atunci caută neștiutori și crește-i step by step după chipul și asemnănarea ta.

Nu-ți place job-ul la care ești pentru că nu te stimulează intelectual, atunci caută-ți unul nou și implică-te 100%. Demonstrează că meriți schimbarea, nu arunca doar cu vorbe goale.

Mă enervează oamenii care se plâng, dar se complac în situație. E o ipocrizie până la urmă. Nu cred că există nu pot. Există nu pot momentan și cel mai des întâlnim un nu vreau ascuns după deget.

Așadar, lăsați mofturile și apucați-vă de treabă. Munca și pasiunea merg mână în mână și nu se simt deloc ca fiind o corvoadă ori un coșmar. Așa cum alții au reușit chiar și în România, așa vor reuși toți cei care vor și fac.