Când trăiești într-un oraș mic, te gândești că viața e mai lentă, pe alocuri mai plictisitoare. Nu se întâmplă mai nimic. Dacă ești ca mine, probabil că te-ai săturat de această afirmație. Deși locuiesc în Timișoara, unde se întâmplă lucruri, nu de puține ori am auzit aceste cuvinte din gura unor timișoreni.

Poate că așa se gândeau și arădenii, până a apărut o mână de oameni determinați. Cu multă muncă aceștia și-au propus să schimbe regulile jocului și să ofere pubicului din vestul României măcar un eveniment memorabil și grandios. Ceea ce au și reușit

Arad Open Air, festivalul care pune vestul țării pe hartă în materie de muzică electronică și hip hop

arad open air photo mateoc.ro

Weekendul trecut a avut loc un super festival de muzică electronică în vestul țării. Surpiza s-ar putea să vină din faptul că acesta nu s-a întâmplat în Timișoara, ci la vecinii de lângă, în Arad. Și nu oriunde, mai exact pe aeroportul local.

Oricât de trăznită pare această idee, Arad Open Air este la a patra ediție. Anul acesta au participat peste 30.000 de oameni din tot vestul țării.

Artiștii au fost impresionați de spațiul de desfășurare al evenimentului, transmițând organizatorilor și iubitorilor de muzică electronică și hip hop că atmosfera din cadrul festivalului a fost cu adevărat specială.

declară organizatorii

Recunosc, nu sunt fan al muzicii electronice. Poate nu-mi place pentru că niciodată nu i-am acordat o șansă reală. Cumva, nici nu am avut ocazia să gust astfel de evenimente la adevărata lor valoare.

Așa că, fără să stau prea mult pe dubii, am mers să văd cum e acolo. De ce se distrează oamenii așa de bine?

După numai câteva ore petrecute la Arad Open Air am înțeles. Acest gen de evenimente te face să te simți liber în adevăratul sens al cuvântului. Imaginați-vă o platformă flancată pe margini de diverse corturi sau rulote cum mâncare și băutură.

Puneți în peisaj oameni de toate vârstele exprimând liberate prin felul în care și-au ales hainele, și-au aranjat părul și s-au machiat. Fără prejudecăți, fără etichete. Doar oameni simțindu-se bine împreună, vibrând în ritmul muzicii și pur și simplu trăind.

Arad Open Air a scos hipsterița din mine.

Sau mă rog, o tentativă de hipsteriță. De cum am ajuns la festival, am mers direct la cortul Creative Academy. Mi-am împletit părul și mi-am pus sclipici pe față. Am plătit pentru acest răsfăț cu 4 token, echivalentul a 24 lei.

M-am întâlnit cu multă lume cunoscută, am făcut fotografii și am privit apusul pe ritmuri electronice și de hip hop.

Unul dintre artiști, MATTN a declarat imediat după ce a coborât de pe scenă:

Pentru mine, a fost prima dată când am urcat pe o scenă din România. M-am simțit extraordinar, din public am primit un vibe foarte bun.

MATTN, Arad Open Air

Ajuns deja la a patra ediție, Arad Open Air și-a consolidat poziția de cel mai mare eveniment dedicat muzicii electronice din vestul țării și anunță o nouă ediție pentru 2020.

Pentru mine a fost o revelație și o experiență în adevăratul sens al cuvântului. Punctul culminant a fost cina la peste 50 m înâlține alături de cei de la Dinner In The Sky despre care vă voi povesti într-un articol ulterior.

arad open air photo mateoc.ro
arad open air photo mateoc.ro

Toate cuvintele din lume nu sunt suficiente pentru a descrie atmosfera. Trebuie să participi măcar o dată în viață pentru a înțelege și a trăi pe pielea ta sentimentele care te încearcă acolo, în mijlocul mulțimii.

Până una, alta, vă îndemn să urmăriți Arad Open Air pe Facebook și Instagram.

Până data viitoare, să ne recitim cu bine.