Am testat La Roche-Posay Toleriane, gama pentru ten sensibil

Tocmai am auzit că lumea nu mai citește bloguri în 2019. Afirmație făcută pe Instagram de o tipă care îmi este chiar dragă. Așa că, am decis, tocmai pentru că lumea nu mai citește bloguri, să scriu rutina mea de îngrijire a tenului aici pe blog.

Sunteți pregătite să aflați rutina mea de îngrijire? Zic să purcedem.

În ultimul timp mă trezesc destul de greu dimineața. Alarma sună și sună și sună. S-au dus zilele de glorie când mă trezeam ușor și eram ca o zână. Încă îmi place să mă trezesc cu noapte-n cap, dar nu mai pot decât cu eforturi deosebite.

Mă ridic din pat și bâjbâi până la baie. Dau drumul la apă și încerc să găsesc periuța de dinți, apoi pasta și cumva să nimeresc să pun conținutul tubului pe instrumentul de curățat. Dacă am ajuns până aici, de obicei sunt pe jumătate trează. Termin de periat lopătarii și decid cu ce să mă spăl pe față. Am de ales între apă chioară, apă cu săpun sau apă cu un gel de curățare.

În ultimele 2 săptămâni m-am încăpățânat să aleg gelul de curățare. Tocmai pentru că primisem de la BUZZstore două produse pentru testare de La Roche-Posay – o cremă de curățare din gama Toleriane și o cremă hidratantă pentru piele sensibilă din aceeași gamă.

La Roche-Posay este unul dintre brandurile mele preferate în materie de dermatocosmetice.

Crema de curățare TOLERIANE este mai mult un lichid ca un lapte, foarte delicat și mătăsos ca textură. Nu are parfum și nici nu face clăbuci pe față, dar simți cum curăță cu multă delicatețe. Este o senzație foarte plăcută și relaxantă. Am folosit acest produs atât dimineața, cât și seara.

După două săptămâni tenul meu este și se simte mai curat. În zilele foarte fierbinți, am ales să îmi curăț tenul cu acest produs imediat după ce am ajuns acasă. Faptul că aveam porii deschiși și nu am lăsat mizeria și praful urban să-mi inunde pielea, a fost un mare ajutor pentru ten.

Apoi, după curățare am aplicat crema hidratantă TOLERIANE. Tot pentru ten sensibil, foarte hidratantă. Nu încarcă pielea și conține ingrediente care au rol probiotic. Mi se pare foarte interesant că se pune accent pe microbiomul pielii. Voi studia mai multe în acest sens și probabil că voi reveni cu un articol pe această temă.

Crema TOLERIANE conține glicerină, ceramide, vitamina B3 și apă termală La Roche-Posay

Din punct de vedere al eficienței, testele** spun că în patru săptămâni sunt reduse sensibilitatea pielii, simptomele clinice ale uscăciunii, semnele de disconfort precum mâncărimea sau iritația. Dacă e să mă întrebați pe mine, gama TOLERIANE îndeplinește toate cerințele pentru un ten sănătos și frumos.

Cremă hidratantă prebiotică ce reda confortul pielii sensibile. Hidratează, calmează, protejează. Potrivită și pentru bebeluși.

zic producătorii

Și cum am un talent deosebit de a divaga de la subiect, să revin la rutina zilnică. Așadar, curăț fața, hidratez, zâmbesc și gata. Sunt destul de rare zilele în care mă machiaz vara. Mi se pare că mă sufoc dacă aplic fond de ten când afară cu 40 de grade.

După întregul ritual matinal, mai beau o cafea și o iau din loc. Știu că nu e mare scofală, dar cred că este foarte important să cureți și să hidratezi pielea. De asemenea, este la fel de important să folosim produse cu factor de protecție solară. Deși TOLERIANE nu are SPF, aplic peste crema La Roche-Posay pentru plajă cu SPF 30. E mai complicat, dar merită.

Acum, aștept cu interes părerile tale legate de aceste produse dacă le-ai testat. Sper că au fost utile informațiile de mai sus și că vei avea mai multă grijă de pielea ta.

Să ne recitim cu bine 🙂

Fără machiaj pe ten, doar cu puțin rimel 😉

Gama TOLERIANE este testată sub control dermatologic și oftalmologic.
*In vivo facial stinging test scorage , n= 54 Caucasian women with sensitive skin, 4 weeks, 2 applications/day morning and evening. 
**In vivo Clinical scorage by dermatologist, n= 54 Caucasian women with sensitive skin, 4 weeks, 2 applications/day morning and evening.