🍏 Medici’s Prevented – ai grijă de sănătatea ta

Bine te-am regăsit la Cronica de Sănătate! Sper că ți-a fost dor de această serie de articole. Mie cu siguranță mi-a fost. Simt că e atât de multă nevoie de educație sanitară și medicală, încât îmi este de-a dreptul rușine că m-am oprit din a scrie. Mai puțin scuze și mai multe informații 🤓.

Trecem printr-o perioadă dificilă în care accesul la sistemul de sănătate este îngreunat. Cu toate acestea, sănătatea noastră, a tuturor, este cea mai importantă. Atâta timp cât ești sănătos, poți face orice îți propui. Se spune că One apple a day, keeps the doctor away – un măr pe zi ține medicul la distanță. Cred că mărul este o metaforă pentru prevenție, altfel afirmația este doar pe jumătate adevărată.

Poate că e și un lucru bun în toată această pandemie. Sentimentul meu este că oamenii au început să fie din ce în ce mai atenți la sănătatea lor. Până la urmă ne întoarcem la ce am spus de nenumărate ori:

Prevenția este mult mai ieftină și mai simplă decât tratamentul.

Tocmai în această idee, Clinicile Medici’s a lansat în această săptămână o campanie care pune accentul pe prevenție.

Sănătatea este fericire și libertate

În primul rând, ne atrage atenția asupra faptului că prevenția poate aduce beneficii surprinzătoare asupra sănătății pentru o viață mai lună și mai de calitate. Apoi, a creat pachete de analize special gândite în acest sens:

medicis prevented campanie de prevenție pentru sănătate

Pachetul BASIC din campania Medici’s PreventEd include analizele uzuale:

 • Hemoleucograma – test screening de bază în orice boală și primul pas în evaluarea funcției sângelui
 • Colesterolul total și trigliceride – pentru evaluarea factorilor de risc cardiovascular și care indică o posibilă boală aterosclerotică (îngroșarea vaselor de sânge)
 • Creatinina serică – analiză care evaluează funcția rinichilor
 • Glicemie – pentru depistarea diabetului zaharat
 • TGO și TGP – pentru evaluarea funcției ficatului
 • TSH – analiză specifică glandei tiroide
 • Sumar și sediment urinar

🍏 GRIJA pentru propria sănătate, sub orice formă s-ar manifesta, chiar MINIMALISTĂ, poate aduce beneficii surprinzătoare în prevenție, pentru o viață mai lungă și mai de calitate.

👨‍👨‍👧‍👦 20% REDUCERE în săptămâna 15-19 noiembrie pentru accesarea PACHETULUI BASIC de ANALIZE DE PREVENTIE

Recoltarea se poate face în oricare dintre Clinicile Medici’s Timișoara:

 • Medici’s Academica, bd. Circumvalațiunii nr. 8-10 etaj 1;
 • Medici’s ArztHaus, str. Sibiu nr. 8;
 • Medici’s Clinics&Baby, str. Paciurea nr. 5;
 • Medici’s Dumbrăvița, str. Petofi Sandor nr. 23 (Dumbrăvița);

✅ Program recoltări: Luni-Vineri 7.30-11.30
✅ Acces doar cu PROGRAMARE (click aici) prealabilă online, prin aplicația mobilă Medici’s de pe AppStore și GooglePlay

De ce să alegi acest laborator?

Pentru că oferă servicii medicale complete și de calitate într-un timp scurt. Pentru ca analizele să fie cât mai corecte, contează enorm cine recoltează și cum sunt prelucrate ulterior probele până și când ajung în laborator. Iar când vorbesc despre calitate, vorbesc în cunoștință de cauză.

Am văzut și înțeles cum funcționează laboratorul (am scris despre asta aici), cunosc personalul și știu că mereu pun binele pacientului pe primul loc. Și pe cuvânt că asistentele au mână foarte ușoară – nu simți decât o mică înțepătură la recoltare.

De ce să îți faci acum un screening?

Trecerea din toamnă în iarnă și schimbarea anotimpului vin la pachet cu o serie de modificări în corpul uman. Practic, organismul se adaptează de la cald la frig, de la zile însorite, la zile mohorâte. Se schimbă alimentația și stilul de viață. Tiroida, de exemplu, joacă un rol esențial în acest proces.

În plus, nu uita că pentru a putea avea grijă de cei dragi, ai nevoie în primul rând să ai grijă de tine.

Să ne recitim cu bine! 🍏

Cronica de sănătate este o rubrică susținută de Clinicile Medici’s. Aceste articole au scop informativ, nu diagnostic ori curativ.