😷 Măsurile de prevenție luate într-o clinică medicală privată

S-a împlinit deja o săptămână de când lucrez de acasă. A fost greu în primele zile să mă obișnuiesc. Jobul meu de reprezentant medical presupune munca pe teren, întâlniri față în față cu medici și pacienți. E un loc de muncă potrivit pentru mine, însă destul de periculos în perioada de față.

Nu cred că este deloc ușor și confortabil pentru nimeni. Cu toate acestea, mai cred că orice antreprenor și manager cu capul pe umeri ia măsuri de protecție și prevenție împotriva COVID-19. Știam care sunt măsurile la noi în clinică, dar am vrut să le aduc și aici pe blog.

Vreau să vedeți cât de serioasă trebuie tratată situația și cât de important este să respectăm recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, ale Ministerului Sănătății și ale autorităților competente.

Am adunat la un loc toate măsurile pe care Clinicile Medici’s din Timișoara le-a luat în contextul actual. Este important de înțeles că toate acestea sunt menite să prevină răspândirea COVID-19 pentru a asigura un bun mers al lucrurilor astfel încât pacienții să nu fie privați de îngrijirea medicală de care au nevoie.

😷 Clinicile Medici’s a luat măsuri suplimentare de protecție pentru personalul medical și de suport

Medicina este o știință făcută de oameni pentru oameni. Avem nevoie de medici și asistente, dar și de personal de suport precum sunt echipa de front desk, echipa de operațional, management și marketing. Pentru protecția tuturor, personalul a primt echipament individual de protecție suplimentar – măști, mănuși, cipici toate de unică folosință, dezinfectant.

Atât pentru siguranța pacienților, cât și pentru cea a personalului, păstrarea distranței de siguranță este esențială. Cu toate acestea, manevrele medicale nu se schimbă. Pacienții vor beneficia în continuare de servicii de înaltă calitate și de toată atenția și grija medicilor.

Colegele însărcinate lucrează de acasă și am restrâns activitatea și pentru întreg personalul cu risc. Aici mă refer la medici și personal de suport care suferă de afecțiuni cronice sau imunodeficiențe.

În plus, la nivelul clinicilor s-a implementat suplimentar un program intensiv de sterilizare a surpafețelor din cabinete și săli de așteptare prin utilizarea lămpilor UV.

Toate aceste măsuri sunt gândite în așa fel încât oamenii să fie în siguranță.

🤳 Sistarea activității de promovare pe teren

Așa cum am spus deja, munca mea de teren a fost sistată. Nici key account managers nu mai fac muncă de teren și nici echipa de marketing. Acest lucru înseamnă că nu se mai fac vizite la companiile partenere și la instituțiile medicale colaboratoare.

Nu înseamnă că avem vacanță. Trăiască tehnologia! Atât activitatea de promovare, cât și cea de ofertare se întâmplă telefonic și online, astfel protejând colegii din departementele menționate, cât și colaboratorii clinicii.

De asemenea, Clincile Medici’s a implementat măsuri de consiliere la distanță a unităților medicale partene și a societăților comerciale pentru care asigură servicii de medicina muncii.

🦠️ Măsuri de prevenire a infecțiilor respiratorii prin trierea și orientarea pacienților consultați în clinici

Pentru a limita cât mai eficient posibil răspândirea virusului SARS-COVID 2, Clinica Clinics (str. Paciurea, nr. 5) deservește și pacienții cu afecțiuni respiratorii acute. Celălalte două clinici Artzhaus Xclussive (str. Sibiu, nr.8) și Academica (str. Circumvalațiunii, nr. 8-10) deservesc pacienții care nu au semne aparente de afecțiuni respiratorie acută.

În acest sens, încă de la programarea telefonică, există un screening în urma căruia pacientul este redirecționat către clinica potrivită.

Această măsură nu are legătură cu îngrădirea accesului pacienților la servicii medicale. Ea dorește să prevină răspândirea și contaminare pacienților și a personalului cliniclor pentru a putea funcționa și în perioada imediat următoare. Întreruperea activității chiar și pentru o perioadă scurtă de timp poate pune viața pacienților în pericol.

Specialiștii Clinicilor Medici’s oferă constant consiliere medicală telefonică pacienților și îi încurajează ca în această perioadă să limiteze pe cât posibil contactul social și deplasarea în clinică, aceasta fiind indicată în cazuri selecționate.

Pacienții cu posibilă infecție respiratorie acută gravă sau chiar suspecți de infecție cu SARS- COVID 2 sunt îndrumați să urmeze protocolul recomandat de autoritățile competente.

”Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți și v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile” – sursa 

analize gratuite, medicis, clinics

🙅 Limitarea interacțiunilor personalului medical dintre clinici și educarea activă a pacienților

Nu se mai organizează ședințe de lucru. Informația este transmisă prin mesaje și e-mailuri. Pacienții care vin în clinică sunt rugați să completeze un formular prin care aceștia declară dacă au călătorit în ultimele 14 zile în zone de risc sau dacă au intrat în contact cu persoane confirmate cu SARS-Covid 2.

Colegii specialiști în medicină ocupațională (medicina muncii) consilează activ și constant companiile partenere în identificare și implementarea măsurilor necesare pentru protecția angajaților proprii și pentru menținerea capacităților lor de producție și servicii funcționale.

🤓 Pe Facebook a fost demarată o campanie de informare.

Aceasta este dedicată tuturor pacienților care se aliniează recomandărilor autorităților și promovează măsurile de protecție în vigoare.

Colaborăm strâns cu toate autoritățile competente (Direcția de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății, autorități locale). Rugăm toți colaboratori și beneficiarii seviciilor medicale acordate de către Clinicile Medici’s să dea dovadă de înțelegere față de acțiunile noastre de prevenție și limitare infecției cu SARS-COVID 2 și să ne sprijine în eforturile noastre de a păstra funcționale toate facilitățile de diagnostic și tratament de care dispunem.

Vă rugăm și vă încurajăm să vă informați doar din surse oficiale și să respectați ad literam toate recomandările și restricțiile autorităților competente. Asigurăm beneficiarii serviciilor de sănătate că facem și vom face tot ceea ce este tehnic și omenește posibil pentru a garanta accesul la diagnostic și tratament a tuturor celor care au nevoi medicale stringente în această perioadă dificilă.

Nu în ultimul rând, le mulțumesc tuturor colegilor, medici, asistente, personal de suport, pentru efortul depus. Dați dovadă de profesionalism și dedicare! – Dr. Flavius Cioca, Director Dezvoltare Clinicile Medicis Timișoara.

Vreau să cred că oamenii încep să înțeleagă cu adevărat magnitudinea situației. Acesta nu este un motiv de panică și isterie. Fiecare are datoria să facă tot ce-i stă în putere pentru a ajuta.

Să ne recitim cu bine! 😊

Cronica de sănătate este o rubrică susținută de Clinicile Medici’s. Aceste articole au scop informativ, nu diagnostic ori curativ.