­čśĚ M─âsurile de preven╚Ťie luate ├«ntr-o clinic─â medical─â privat─â

S-a ├«mplinit deja o s─âpt─âm├ón─â de c├ónd lucrez de acas─â. A fost greu ├«n primele zile s─â m─â obi╚Önuiesc. Jobul meu de reprezentant medical presupune munca pe teren, ├«nt├ólniri fa╚Ť─â ├«n fa╚Ť─â cu medici ╚Öi pacien╚Ťi. E un loc de munc─â potrivit pentru mine, ├«ns─â destul de periculos ├«n perioada de fa╚Ť─â.

Nu cred c─â este deloc u╚Öor ╚Öi confortabil pentru nimeni. Cu toate acestea, mai cred c─â orice antreprenor ╚Öi manager cu capul pe umeri ia m─âsuri de protec╚Ťie ╚Öi preven╚Ťie ├«mpotriva COVID-19. ╚śtiam care sunt m─âsurile la noi ├«n clinic─â, dar am vrut s─â le aduc ╚Öi aici pe blog.

Vreau s─â vede╚Ťi c├ót de serioas─â trebuie tratat─â situa╚Ťia ╚Öi c├ót de important este s─â respect─âm recomand─ârile Organiza╚Ťiei Mondiale a S─ân─ât─â╚Ťii, ale Ministerului S─ân─ât─â╚Ťii ╚Öi ale autorit─â╚Ťilor competente.

Am adunat la un loc toate m─âsurile pe care Clinicile MediciÔÇÖs din Timi╚Öoara le-a luat ├«n contextul actual. Este important de ├«n╚Ťeles c─â toate acestea sunt menite s─â previn─â r─âsp├óndirea COVID-19 pentru a asigura un bun mers al lucrurilor astfel ├«nc├ót pacien╚Ťii s─â nu fie priva╚Ťi de ├«ngrijirea medical─â de care au nevoie.

­čśĚ Clinicile MediciÔÇÖs a luat m─âsuri suplimentare de protec╚Ťie pentru personalul medical ╚Öi de suport

Medicina este o ╚Ötiin╚Ť─â f─âcut─â de oameni pentru oameni. Avem nevoie de medici ╚Öi asistente, dar ╚Öi de personal de suport precum sunt echipa de front desk, echipa de opera╚Ťional, management ╚Öi marketing. Pentru protec╚Ťia tuturor, personalul a primt echipament individual de protec╚Ťie suplimentar – m─â╚Öti, m─ânu╚Öi, cipici toate de unic─â folosin╚Ť─â, dezinfectant.

At├ót pentru siguran╚Ťa pacien╚Ťilor, c├ót ╚Öi pentru cea a personalului, p─âstrarea distran╚Ťei de siguran╚Ť─â este esen╚Ťial─â. Cu toate acestea, manevrele medicale nu se schimb─â. Pacien╚Ťii vor beneficia ├«n continuare de servicii de ├«nalt─â calitate ╚Öi de toat─â aten╚Ťia ╚Öi grija medicilor.

Colegele ├«ns─ârcinate lucreaz─â de acas─â ╚Öi am restr├óns activitatea ╚Öi pentru ├«ntreg personalul cu risc. Aici m─â refer la medici ╚Öi personal de suport care sufer─â de afec╚Ťiuni cronice sau imunodeficien╚Ťe.

├Än plus, la nivelul clinicilor s-a implementat suplimentar un program intensiv de sterilizare a surpafe╚Ťelor din cabinete ╚Öi s─âli de a╚Öteptare prin utilizarea l─âmpilor UV.

Toate aceste m─âsuri sunt g├óndite ├«n a╚Öa fel ├«nc├ót oamenii s─â fie ├«n siguran╚Ť─â.

­čĄ│ Sistarea activit─â╚Ťii de promovare pe teren

A╚Öa cum am spus deja, munca mea de teren a fost sistat─â. Nici key account managers nu mai fac munc─â de teren ╚Öi nici echipa de marketing. Acest lucru ├«nseamn─â c─â nu se mai fac vizite la companiile partenere ╚Öi la institu╚Ťiile medicale colaboratoare.

Nu ├«nseamn─â c─â avem vacan╚Ť─â. Tr─âiasc─â tehnologia! At├ót activitatea de promovare, c├ót ╚Öi cea de ofertare se ├«nt├ómpl─â telefonic ╚Öi online, astfel protej├ónd colegii din departementele men╚Ťionate, c├ót ╚Öi colaboratorii clinicii.

De asemenea, Clincile MediciÔÇÖs a implementat m─âsuri de consiliere la distan╚Ť─â a unit─â╚Ťilor medicale partene ╚Öi a societ─â╚Ťilor comerciale pentru care asigur─â servicii de medicina muncii.

­čŽá´ŞĆ M─âsuri de prevenire a infec╚Ťiilor respiratorii prin trierea ╚Öi orientarea pacien╚Ťilor consulta╚Ťi ├«n clinici

Pentru a limita c├ót mai eficient posibil r─âsp├óndirea virusului SARS-COVID 2, Clinica Clinics (str. Paciurea, nr. 5) deserve╚Öte ╚Öi pacien╚Ťii cu afec╚Ťiuni respiratorii acute. Cel─âlalte dou─â clinici Artzhaus Xclussive (str. Sibiu, nr.8) ╚Öi Academica (str. Circumvala╚Ťiunii, nr. 8-10) deservesc pacien╚Ťii care nu au semne aparente de afec╚Ťiuni respiratorie acut─â.

├Än acest sens, ├«nc─â de la programarea telefonic─â, exist─â un screening ├«n urma c─âruia pacientul este redirec╚Ťionat c─âtre clinica potrivit─â.

Aceast─â m─âsur─â nu are leg─âtur─â cu ├«ngr─âdirea accesului pacien╚Ťilor la servicii medicale. Ea dore╚Öte s─â previn─â r─âsp├óndirea ╚Öi contaminare pacien╚Ťilor ╚Öi a personalului cliniclor pentru a putea func╚Ťiona ╚Öi ├«n perioada imediat urm─âtoare. ├Äntreruperea activit─â╚Ťii chiar ╚Öi pentru o perioad─â scurt─â de timp poate pune via╚Ťa pacien╚Ťilor ├«n pericol.

Speciali╚Ötii Clinicilor MediciÔÇÖs ofer─â constant consiliere medical─â telefonic─â pacien╚Ťilor ╚Öi ├«i ├«ncurajeaz─â ca ├«n aceast─â perioad─â s─â limiteze pe c├ót posibil contactul social ╚Öi deplasarea ├«n clinic─â, aceasta fiind indicat─â ├«n cazuri selec╚Ťionate.

Pacien╚Ťii cu posibil─â infec╚Ťie respiratorie acut─â grav─â sau chiar suspec╚Ťi de infec╚Ťie cu SARS- COVID 2 sunt ├«ndruma╚Ťi s─â urmeze protocolul recomandat de autorit─â╚Ťile competente.

ÔÇŁSuna╚Ťi la 112 dac─â ave╚Ťi febr─â, tu╚Öi╚Ťi ╚Öi v-a╚Ťi ├«ntors din China sau zonele in carantina din Europa de cel pu╚Ťin 14 zileÔÇŁ ÔÇô sursa┬á

analize gratuite, medicis, clinics

­čÖů Limitarea interac╚Ťiunilor personalului medical dintre clinici ╚Öi educarea activ─â a pacien╚Ťilor

Nu se mai organizeaz─â ╚Öedin╚Ťe de lucru. Informa╚Ťia este transmis─â prin mesaje ╚Öi e-mailuri. Pacien╚Ťii care vin ├«n clinic─â sunt ruga╚Ťi s─â completeze un formular prin care ace╚Ötia declar─â dac─â au c─âl─âtorit ├«n ultimele 14 zile ├«n zone de risc sau dac─â au intrat ├«n contact cu persoane confirmate cu SARS-Covid 2.

Colegii speciali╚Öti ├«n medicin─â ocupa╚Ťional─â (medicina muncii) consileaz─â activ ╚Öi constant companiile partenere ├«n identificare ╚Öi implementarea m─âsurilor necesare pentru protec╚Ťia angaja╚Ťilor proprii ╚Öi pentru men╚Ťinerea capacit─â╚Ťilor lor de produc╚Ťie ╚Öi servicii func╚Ťionale.

­čĄô Pe Facebook a fost demarat─â o campanie de informare.

Aceasta este dedicat─â tuturor pacien╚Ťilor care se alinieaz─â recomand─ârilor autorit─â╚Ťilor ╚Öi promoveaz─â m─âsurile de protec╚Ťie ├«n vigoare.

Colabor─âm str├óns cu toate autorit─â╚Ťile competente (Direc╚Ťia de S─ân─âtate Public─â, Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii, autorit─â╚Ťi locale). Rug─âm to╚Ťi colaboratori ╚Öi beneficiarii seviciilor medicale acordate de c─âtre Clinicile MediciÔÇÖs s─â dea dovad─â de ├«n╚Ťelegere fa╚Ť─â de ac╚Ťiunile noastre de preven╚Ťie ╚Öi limitare infec╚Ťiei cu SARS-COVID 2 ╚Öi s─â ne sprijine ├«n eforturile noastre de a p─âstra func╚Ťionale toate facilit─â╚Ťile de diagnostic ╚Öi tratament de care dispunem.

V─â rug─âm ╚Öi v─â ├«ncuraj─âm s─â v─â informa╚Ťi doar din surse oficiale ╚Öi s─â respecta╚Ťi ad literam toate recomand─ârile ╚Öi restric╚Ťiile autorit─â╚Ťilor competente. Asigur─âm beneficiarii serviciilor de s─ân─âtate c─â facem ╚Öi vom face tot ceea ce este tehnic ╚Öi omene╚Öte posibil pentru a garanta accesul la diagnostic ╚Öi tratament a tuturor celor care au nevoi medicale stringente ├«n aceast─â perioad─â dificil─â.

Nu ├«n ultimul r├ónd, le mul╚Ťumesc tuturor colegilor, medici, asistente, personal de suport, pentru efortul depus. Da╚Ťi dovad─â de profesionalism ╚Öi dedicare! – Dr. Flavius Cioca, Director Dezvoltare Clinicile Medicis Timi╚Öoara.

Vreau s─â cred c─â oamenii ├«ncep s─â ├«n╚Ťeleag─â cu adev─ârat magnitudinea situa╚Ťiei. Acesta nu este un motiv de panic─â ╚Öi isterie. Fiecare are datoria s─â fac─â tot ce-i st─â ├«n putere pentru a ajuta.

S─â ne recitim cu bine! ­čśŐ

Cronica de s─ân─âtate┬áeste o rubric─â sus╚Ťinut─â de┬áClinicile MediciÔÇÖs. Aceste articole au scop informativ, nu diagnostic ori curativ.