­čĆą Medici’s Online, prima clinic─â digital─â din vestul ╚Ť─ârii

Medici’s Online. Travers─âm o perioad─â dificil─â ╚Öi poate cei mai afecta╚Ťi din punct de vedere medical sunt bolnavii cronici. Pentru ei, fiecare interac╚Ťiune uman─â reprezint─â un risc. ├Än acest context, Clinicile Medici’s propune o solu╚Ťie inovativ─â, adaptat─â contextului actual.

Servicii medicale la distan╚Ť─â, din confortul ╚Öi siguran╚Ťa propriei case, f─âr─â vizite la cabinet, f─âr─â expunere la virusuri.

├Än premier─â pentru zona de vest a Rom├óniei, Clinicile Medici’s Timi╚Öoara lanseaz─â reprezentan╚Ťa Telemediq ╚Öi deschide clinica digital─â ÔÇŁMedici’s OnlineÔÇŁ. Acces la platforma de monitorizare ╚Öi servicii medicale la distan╚Ť─â au pacien╚Ťii cu probleme cardiace, respiratorii, diabet sau obezitate.

Totodat─â, pacien╚Ťii pot discuta ├«n timp real cu medicii de familie ╚Öi speciali╚Öti din peste 30 de specialit─â╚Ťi medicale. Acoperim orice tip de afec╚Ťiune pe care o poate avea un pacient. Serviciile se adreseaz─â, ├«n special (dar nu numai), pacien╚Ťilor din jude╚Ťele Timi╚Ö, Arad, Bihor, Hunedoara, Cara╚Ö-Severin ╚Öi Mehedin╚Ťi pentru care Medici’s a cump─ârat drepturile de franciz─â, spune Dr. Adrian B─âdescu, CEO Clinicile Medici’s

Medici’s pune platforma la dispozi╚Ťia pacien╚Ťilor s─âi c├ót ╚Öi oric─ârei alte clinici, cabinet ╚Öi medic din zona de vest. Pentru informa╚Ťii suplimentare, pacien╚Ťii, medicii ╚Öi clinicile pot contacta Medici’s pe office@medicis.ro

Proiectul clinicii digitale ÔÇŁMedici’s OnlineÔÇŁ, vine ├«n sprijinul pacien╚Ťilor.

├Än condi╚Ťiile izol─ârii la domiciliu, ajut─âm pacien╚Ťii s─â acceseze medicul chiar din confortul de acas─â ╚Öi oferim consiliere medical─â de specialitate. Nivelul de accesare a clinicii virtuale Medici’s Online poate fi de la simplu la complex. ├Äncep├ónd cu un simplu video-call cu un medic specialist (din orice specialitate), p├ón─â la monitorizare continu─â. Aceasta se refer─â la afec╚Ťiuni din sfera cardiologic─â, respiratorie, a diabetului zaharat sau obezit─â╚Ťii.

Medici's Online

Iat─â cum func╚Ťioneaz─â.

CONSULTATII ONLINE (NIVEL 1): Programeaz─â un video-meeting cu medicul t─âu de familie sau cu medicul specialist.

Pacien╚Ťii au posibilitatea de a se programa pe aplica╚Ťia mobil─â de programari online MEDICI’S (download de pe AppStore sau de pe GooglePlay). ├Ä╚Öi aleg medicul ╚Öi specialitatea, iar la tipul serviciului aleg ÔÇŁCONSILIERE ONLINEÔÇŁ. La ora stabilit─â, medicul intr─â ├«n contact video cu pacientul, prin telefon, tablet─â sau calculator.

Pot fi transferate documente medicale la distan╚Ť─â (re╚Ťete, investiga╚Ťii, scrisori medicale), ├«n ambele direc╚Ťii (medic-pacient), iar ├«ntreaga discu╚Ťie, ├«mpreun─â cu recomand─ârile medicului, este ├«nregistrat─â ├«n sistemul electronic IcMed.

Consilierea online poate rezolva unele probleme medicale simple. De asemenea, este util ├«n prelungirea prescrip╚Ťiilor medicale pentru tratamente cronice sau triajul pacien╚Ťilor.

Pentru probleme complexe care necesit─â investiga╚Ťii ╚Öi analize de laborator, pacientul va primi recomandarea de a veni ├«n clinic─â. Acestea nu va mai pl─âti ├«nc─â odat─â consulta╚Ťia, ci doar investiga╚Ťiile suplimentare.

├Än toate cazurile care nu constituie o urgen╚Ť─â, o stare acut─â sau agravat─â, invita╚Ťia de a veni ├«n clinic─â se va temporiza p├ón─â dup─â ├«ncheierea st─ârii de urgen╚Ť─â (pandemiei). Pacientul va putea r─âm├óne ├«n contact cu medicul s─âu ├«n toat─â aceast─â perioad─â. Serviciile de consulta╚Ťii online se ofer─â cu titlu gratuit tuturor abona╚Ťilor clinicilor Medici’s ╚Öi a pacien╚Ťilor ├«nscri╚Öi la un medic de familie din Medici’s.

Am decis ca pe ├«ntreaga durat─â a lunii aprilie, consulta╚Ťiile online vor fi oferite cu titlu GRATUIT c─âtre to╚Ťi locuitorii din Timi╚Ö.┬á Acestea vor fi sus╚Ťinute 100% de c─âtre Clinicile Medici’s ╚Öi de c─âtre personalul nostru medical.

Ne dorim prin acest efort s─â sus╚Ťinem ╚Öi s─â sprijinim pacien╚Ťii pentru a dep─â╚Öi mai u╚Öor aceast─â perioad─â de criz─â, declar─â Dr. Adrian B─âdescu, CEO Clinicile Medici’s

MONITORIZARE ONLINE (NIVEL 2): Monitorizare permanent─â pentru pacien╚Ťii cronici cu afec╚Ťiuni cardiace, respiratorii, cu diabet zaharat sau obezitate, f─âr─â vizite periodice ├«n clinic─â.

Prin platforma medical─â Telemediq, pacien╚Ťii care ├«╚Öi achizi╚Ťioneaz─â ÔÇŁmobile deviceÔÇŁ-uri (spirometru, tensiometru, glucometru, pulsoximetru, c├óntar), pot fi monitoriza╚Ťi permanent. Supravegherea se face zilnic, direct de acas─â, indiferent dac─â locuin╚Ťa lor este ├«ntr-un mare ora╚Ö sau ├«ntr-un c─âtun izolat.

Condi╚Ťia pentru ca pacientul s─â intre ├«n monitorizare este ca acesta s─â aib─â un smartphone ╚Öi o conexiune la internet. Costul de achizi╚Ťie a unui astfel de dispozitiv medical mobil este extrem de accesibil, mult sub pre╚Ťul unui telefon mobil performant. Utilizarea acestor dispozitive este simpl─â.

├Änregistr─ârile f─âcute de c─âtre pacient se transmit online, pe platforma Telemediq. Acestea sunt interpretate periodic (lunar sau s─âpt─âm├ónal) de c─âtre medicii clinicii. ├Än situa╚Ťia unor valori de alert─â, medicul ╚Öi clinica vor primi aten╚Ťion─âri prompte.

Acest serviciu se adreseaz─â ├«n primul r├ónd pacien╚Ťilor cu probleme cronice, cardiace, respiratorii, diabet zaharat sau obezitate. Monitorizarea permanent─â a bolii lor cronice ╚Öi evitarea unor complica╚Ťii sau situa╚Ťii de urgent─â este esen╚Ťial─â. Astfel, pacientul economise╚Öte timp ╚Öi bani, abonamentul lunar fiind mult mai ieftin dec├ót o vizit─â la cabinetul privat.

Apoi, serviciul Telemediq se adreseaz─â persoanelor cu o via╚Ť─â hiperactiv─â, educate ╚Öi responsabile. Profesioni╚Ötii din zona executiv─â, corpora╚Ťii, business care doresc s─â monitorizeze periodic starea de s─ân─âtate, ├«╚Ťi pot genera proiec╚Ťii grafice a st─ârii de s─ân─âtate.

ACCES ONLINE ASISTAT LA PROFESIONI╚śTI DIN STR─éIN─éTATE (NIVEL 3): Un alt serviciu de clinic─â digital─â este accesul asistat.

Prin medicul curant din Medici’s, pacien╚Ťii pot ajunge la aprecia╚Ťi speciali╚Öti sau la clinici din str─âin─âtate: Heidelberg/Mannheim, Wurzburg, Lyon etc. Acest serviciu se adreseaz─â pacien╚Ťilor cu probleme deosebite de s─ân─âtate, ├«n special ├«n stadiul de evaluare preoperatorie.

Transferul de documente se realizeaz─â online, securizat, iar investiga╚Ťiile, ├«n timp real, se fac asistate de medicul curant local. Pacientul poate fi preg─âtit complet pentru interven╚Ťia chirurgical─â din str─âin─âtate, f─âr─â a mai face un drum suplimentar, premerg─âtor interven╚Ťiei.

Cum se poate programa un video-meeting la un profesionist din str─âin─âtate?

Pacien╚Ťii cu probleme medicale speciale, care se preg─âtesc pentru o interven╚Ťie medical─â ├«n str─âin─âtate (oncologic─â, neurochirurgical─â, chirurgical─â, cardiologic─â, pediatric─â etc) pot lua leg─âtura cu Clinicile Medici’s pe email la office@medicis.ro urm├ónd a fi contacta╚Ťi, ├«n scurt timp, de un consilier de s─ân─âtate Medici’s.

Telemedicina este o solu╚Ťie simpl─â care ofer─â persoanelor acces la servicii medicale de calitate, rezolv├ónd probleme, reduc├ónd costuri ╚Öi pune la dispozi╚Ťia medicilor o platform─â rapid─â ╚Öi eficient─â de comunicare cu pacien╚Ťii sau ├«ntre ei, f─âr─â limite geografice ╚Öi costuri suplimentare.

Cronica de s─ân─âtate┬áeste o rubric─â sus╚Ťinut─â de┬áClinicile MediciÔÇÖs. Aceste articole au scop informativ, nu diagnostic ori curativ.