ON AIR cu MaxAir și Timișoara de sus în fotografii

Cu ușoare emoții, dar entuziasm peste măsură, m-am prezentat duminică dimineața la Aerodromul Cioca pentru evenimentul Bloggeri ON AIRInițiativa MaxAir care și-a propus să ofere bloggerilor din Timișoara o altfel de viziune asupra orașului de pe Bega a fost întâmpinată cu bucurie de prea puțini. Aici e altă discuție în care nu aș vrea să intrăm acum.

Povestea ”on air” cu MaxAir

Povestea mea on air începe cu ceva ani în urmă când am zburat pentru prima oară. Era un drum spre însorita insula Rhodos din Grecia și era chiar după terminarea examenelor naționale din clasa a VII-a. Senzația la decolare precum și întregul zbor mi s-au părut fascinante. Tot atunci am simțit și că îmi doresc să văd lumea doar de dragul de-a zbura. De atunci au urmat câteva zboruri bune interne și externe cu companii low cost, dar și cu cele premium. Multe nu le-am documentat pentru că nu mi se părea un subiect suficient de bun și nu aveam nici Instagram 😀 .

Vă provoc să ghiciti zonele din fotografii

En fin, zborul de duminică a fost cu totul altceva. Ajunși acolo ni s-a făcut un scurt instructaj, am semnat că vom respecta regulile și că vom fi cuminți. Zborul a durat 30 de minute, iar pilotul nostru a fost super profi. Ne-a explicat că s-ar putea să simțim turbulențe datorită norilor și că, dacă vom zbura peste ei, vom pierde peisajul urban. Am avut căști din acelea cum vezi în filme, mi-a fost și puțin rău spre final, însă nimic nu s-a comparat cu spectacolul oferit de Timișoara.

Știți, mereu am spus despre orașul acesta că e mare. Când ești la sol, clădirile par imense, traficul e insuportabil, iar traversarea orașului este o corvoadă.

Din avion lucrurile stau cu totul altfel. Orașul este mic, blocurile de zece etaje par piese de lego, stadionul Dan Păltinișanu este doar o pată verde, iar Shopping City este o adunătură de betoane. Noile clădiri de la Iulius Mall sunt doar o serie de oglinzi imense pentru păsări, cimitirele sunt pete de mozaic alb-gri, iar oamenii nu se văd deloc.

Mi-am văzut casa din aer. Am reușit să o recunosc după ce am numărat străzile. Piața Unirii arată splendid, iar Libertății e precum o țintă. Catedrala Mitropolitană e ca o ciupercă răsărită dintr-o pată verde de culoare, iar Pădurea Verde este un covor de copaci aranjați parcă la milimetru.

Acest zbor a fost o palmă peste ochi care mi-a deschis mintea. M-am întrebat, înapoi la sol fiind, cam cât de mici suntem noi de fapt și cât de multe lucruri depind cu adevărat de noi. În goana după realizări, proiecte și statut social uităm cât de mici suntem în comparație cu această lume. Mi-a trecut prin minte tot răul pe care omenirea l-a făcut planetei. Individual suntem atât de neînsemnați, dar împreună suntem o forță uneori mult prea puternică. Știu că sună a lozincă și a clișeu, dar nu ai cum să nu te gândești la aceste aspecte când ești acolo sus.

MaxAir oferă servicii de zbor charter de agrement, pentru fotografie aeriană sau team building.

MaxAir face zboruri organizate pentru doritori. Este o oportunitate extraordinară de a ieși din cotidian și de a trăi viața un pic mai intens. Avionul cu care am zburat, Cessna 172N – cel mai fiabil avion de clasă medie construit vreodată , este unul de patru locuri. Unul este dedicat pilotului, iar restul pasagerilor. Noi am zburat 30 de minute, dar se pot efectua zboruri și mai lungi conform planului pe care îl regăsiți aici.

Prețurile variază între 25-100 EUR/pasager în funcție de zborul ales. De menționat este că depinde foarte mult și de vreme. Deși era relativ seni, noi am prins turbulențe mai ales la aterizare ceea ce mi-a cauzat un ușor disconfort otolitic și un ușor reflex vagal. Pe scurt, mi-a fost grețică spre final.

Cu toate acestea, a fost printre cele mai deosebite experiențe pe care le-am trăit. Am făcut câteva fotografii, un scurt video și amintiri care mă vor îmbărbăta în anumite situații de criză.