👨‍⚕️ Dr. Victor-Deliu Matei, expert în chirurgie robotică la Timișoara

Dr. Victor-Deliu Matei, expert în chirurgie robotică urologică la Institutul European de Oncologie din Milano, oferă din toamnă consultații la Clinicile Medici’s Timișoara.

Știu că sună a titlu de știre sau de ziar, însă este un fapt. Să știi că un doctor în științe medicale și visiting-professor al Universităților de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca și Timișoara vine în oraș pentru a consulta pacienții cu posibile tumori reno-urinare și adenoame prostatice voluminoase.

Un medic priceput în chirurgia minim invazivă și endoscopică a aparatului urinar și chirurgia reconstructivă a glandului. Să știi că te poți adresa unui om cu o asemenea expertiză este pentru pacienții în cauză o gură de aer.

 

dr victor deliu matei

Este important ca un pacient diagnosticat cu cancer al prostatei, rinichiului, tractului urinar sau cu adenom de prostată, să fie corect evaluat preoperator. Apoi, îndrumat corespunzător spre cea mai optimă soluție chirurgicală. Din acest motiv ilustrul medic de la Milano, originar din România, se va deplasa la Timișoara, la Clinicile Medici’s. Acesta va asigura consultații și evaluări medicale pacienților cu probleme urologice.

Te poți programa luna aceasta joi, 18 noiembrie, între 10-13:00 – detalii aici.

Dr. Victor-Deliu Matei este autor a 67 de publicații în reviste de specialitate italiene și internaționale, autor al unor capitole din cărți de specialitate. Este titular al Premiului ”European Association of Urology, Hans Marberger” în 2017. Valoare unei consultații în străinătate oscilează între 250 și 700 euro. În Timișoara, prețul ei se ridică la 600 lei.

Ce înseamnă chirurgia robotică pe scurt

Robotul Da Vinci oferă sprijin în intervențiile de elecție ale tumorile rinichiului, prostatei și a tubului digestiv. Acesta asigură extirparea cu mare precizie a tumorilor, cu recidive mult reduse în comparație cu intervențiile chirurgicale clasice sau cu laser.

Nu te operează robotul în sine. Acesta devine prelungirea mâinilor chirurgului, însă oferă o mult mai mare precizie și reduce amploarea operațiilor. Se pierde mult mai puțin sânge, recuperarea este mai ușoară, iar șansele de a dezvolta incontinența urinară (pierderea de urină) sau impotența sunt mult reduse.

Da Vinci este cel mai performant robot chirurgical din lume în acest moment. Dotat cu patru brațe și camere video de înaltă rezoluție, are capacitatea de a realiza incizii de mare precizie. Poate îndepărta, micrometric, formațiunile tumorale.

Costul mare al robotului, consumabilelor și a lipsei personalului medical cu expertiză în operații robotice este motivul pentru care Da Vinci este folosit mult prea puțin în spitale.

Dr. Victor-Deliu Matei într-un interviu la Radio România Cultural

Ascultă interviul de mai jos oferit de Radio România Cultural pentru a-l cunoaște pe acest medic care a plecat din Arad. A urmat Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca, iar în 1987 a fost refugiat politic în Italia. Acolo și-a început cariera, iar acum se întoarce în România pentru a ajuta pacienții de aici.

Departamentul de Urologie din cardul Clinicilor Medici’s

Dacă ai nevoie de un medic urolog cu experiență:

Dr. RĂZVAN SUFLEA, expert Medici’s în patologia urologică cu competență în ecografia urogenitală și în disfuncțiile sexuale masculine (andrologie / impotență sexuală);

Dr. CĂTĂLIN CÂMPEAN, medic specialist urolog cu competență în ecografie urogenitală;

Dr. OVIDIU SUTEANU, medic specialist urolog cu competență în ecografie urogenitală.

Accesul se face doar cu PROGRAMARE (click aici) prealabilă online, prin aplicația mobilă Medici’s de pe AppStore și GooglePlay

Să ne recitim cu bine! 👨‍⚕️

Cronica de sănătate este o rubrică susținută de Clinicile Medici’s. Aceste articole au scop informativ, nu diagnostic ori curativ.