👩‍⚕️ Dr. Diana Știr a dat Germania pentru România

După cinci ani de experiență în Spitalul Universitar din Regensburg, Dr. Diana Știr revine în România pentru a face medicină performantă pentru femeile din Timișoara.

Zeci de mii de medici au plecat în străinătate pentru a profesa. Majoritatea s-au stabilit acolo și nu s-au mai uitat niciodată înapoi. Cu toate acestea, unii revin în țară motivați să facă medicină de performanță în România. Dr. Diana Știr este unul dintre ei.

S-a format ca profesionist în sistemul medical german. Mentor i-a fost Oberarzt Dr. Gonzales Heiberger, un profesionist cu 20 de ani de experiență și cu supraspecializare în cancerul mamar.

Dr. Diana Știr a studiat și practicat în clinica de ginecologie-obstetrică și oncologie „Goldberg Klinik Kelheim”, Regensburg

A acumulat o largă expertiză chirurgicală ginecologică, efectuând operații cu tehnici moderne, precum ”Endometriumablation mit Goldnetz – NovaSure®”, scleroterapia mucoasei uterine minim invazive pentru tratamentul tulburărilor menstruale.

Tehnica este recomandată în sângerări menstruale prelungite sau masive la femei de vârstă fertilă.

De asemenea, cu expertiză bogată în nașterea prin tehnici moderne, precum cea cu vacuum „Kiwi“, tânărul medic speră să vină în beneficiul cât mai multor femei din Timișoara și România.

 

De ce să mergi la medic chiar dacă nu te doare nimic

Nu este prima oară când discutăm aici despre sănătatea intimă a femeilor. Am scris acum ceva timp aici despre teama de a merge la medicul ginecolog. O teamă normală pe care avem nevoie să o depășim.

Cancerul de sân, col uterin și ovar reprezintă cel mai întâlnit trio neoplazic la femeia matură. Depistate precoce, toate 3 se pot trata cu șanse mari de reușită. Deși România este ”campioană” la mortalitate prin cancerul de col uterin, cred că acest lucru poate fi schimbat.

Dacă în trecut visam că voi schimba lumea, acum visez să reușesc să mă schimb pe mine. Și uite că am reușit să fac în așa fel încât o dată pe an să merg la medicul ginecolog. De fiecare dată pentru un control de rutină, o ecografie și un test Papanicolau.

Înainte să mă întrebi, am optat pentru test Papanicolau în mediu lichid pentru că cel convențional are rată mai mare de a da erori.

Testarea în mediu lichid este mai fiabilă, mai completă şi cu riscuri mult mai mici de erori. Pentru un plus de siguranță este de preferat efectuarea EXAMENULUI CITOLOGIC ÎN MEDIU LICHID într-un laborator cu experiență, sub supraveghere de calitate ISO 15189.

Studiile arată că procentul de specimene nesatisfăcătoare (cauzate de sângerări, infecţii sau de numărul redus de celule descuamate) se reduce de la 10% la 2% în cazul utilizării citologiei în mediu lichid faţă de citologia convenţională.

De asemenea, din același flacon se pot efectua şi alte teste, cum ar fi testarea HPV. Promit să pregătesc un materiale separat despre HPV pentru că este un subiect de interes. Foarte femei poartă acest virus și habar nu au. Factorul cauzator predominant în cancerul de col este tocmai infecția cu acest virus.

Dacă încă nu ai fost anul acesta la un medic ginecolog, cred că este momentul să o faci.

Prevenția este mult mai puțin costisitoare și consumatoare de timp decât tratamentul unei boli. Îți las aici un link către specialiștii Clinicilor Medici’s și pachetul de analize special gândit pentru femei:

 

analize ginecologice pentru femei clinicile medicis

Accesul se face doar cu PROGRAMARE (click aici) prealabilă online, prin aplicația mobilă Medici’s de pe AppStore și GooglePlay.

Să ne recitim cu bine! 👩‍⚕️

Cronica de sănătate este o rubrică susținută de Clinicile Medici’s. Aceste articole au scop informativ, nu diagnostic ori curativ.