Dacă nu simți, n-are rost.

Despre blog

Scriu pe blog din 2011 (oficial 2012), însă am fost destul de haotică și am scris despre sentimente și emoții. De când am trecut de pragul lui 20, am început să-mi ordonez mintea și să scriu despre lucrurile palpabile.

Despre ce scriu:

  • cultură – categorie în care includ cărțile, filmele, piesele de teatru, festivaluri și orice alte manifestări culturale despre care simt că rezonează cu mine
  • blogging – umblu, văd, cunosc, învăț. Este categoria în care scriu despre tot ce are legătură cu blogging-ul și online-ul, inclusiv despre evenimentele la care particip. În general, aici includ cam tot ce a pornit de la blog și a mers divergent spre lume.
  • locuri – nu-i baș frumos că spun acest lucru, însă e categoria mea preferată. Aș renunța la tot, numai să-mi dea cineva bani să călătoresc și să scriu despre. Și nu exagerez, căci de nu am nevoie decât de un mic imbold ca să îi fac valijoara, să mă urc în tren, mașină, avion și tuleo! Dacă se aliniează frumos planetele, urmează o perioadă cu plecări și scris despre – oricum vă țin la curent 😛
  • categoria poveștilor este nițel haotică. Este despre oameni, despre experiențe și lucruri de povestit. Sau mai bine zis, subiecte pe care le-aș deschide într-o discuție la o cafea bună. Ei bine, gândisem aceasta categorie pentru interviuri și povești de viață – dar ce să vezi, degeaba am căpătat un reportofon și am doup interviuri de modificat, că încă sunt în draft. De 8 luni.
  • ha, păreri avem cu toții, nu-i așa? Cea mai popluată categorie după arhiva de zgomote, ați zice că sunt păreristă, nu? Adevărul este că îmi place să-mi dau cu părerea, să încerc lucruri noi și să povestesc despre ele 😀 . Bine, îmi dau cu părerea și când nu o cere nimeni, dar simt nevoia să mă afirm.

Și pentru că acest blog a plecat totuși de la Zgomotul Gândului, sub fiecare categorie, există etichete. Nu le detaliez, le menționez doar așa, ca să știți că sunt totuși organizată.

Foto credit: Amalia Gaiță

Publicitate pe blog

Uneori, primesc cereri de colaborare – adică oamenii mă plătesc să scriu despre produsul, site-ul sau serviciul lor. Îmi plac proiectele și experiențele noi și îmi place să le împărtășesc aici pe blog, însă promit că de fiecare dată voi fi sinceră și voi spune lucrurilor pe nume. Mă voi documenta astfel încât articolele mele să fie pertinente, cu informații reale și cât mai interesante pentru publicul meu.

Articolele care sunt tip publicitate, vor avea un paragraf în care voi menționa campania din care fac parte și care este scopul ei. N-am o categorie specială și nici nu le marchez în titlu pentru că acele articole plătite vor face parte dintr-o experiență pe care oricum aș fi vrut să o aștern pe hârtie.

Despre ce NU scriu

  • nu preiau comunicate de presă și nici nu obișnuiesc să scriu despre informațiile din ele. Caut experiențe, nu cuvinte;
  • nu încurajez jocurile de noroc, pariurile sportive, consumul de droguri;
  • nu scriu despre violență ca exemplu pozitiv, ori ca mijloc de educație – nici pentru copii, nici pentru animale;
  • nu scriu despre ceva de bine dacă n-am testat înainte – fie că este serviciu sau produs. Nu scriu de bine nici dacă am testat și nu îmi place. În cel mai fericit caz, nu scriu deloc;
  • va urma…

Cel mai mult mă bucură oamenii pe care i-am cunoscut datorită blogului, iar scriind aceste rânduri, realizez că sunt mulți și frumoși.

Dacă îți propui o colaborare cu acest blog și implicit cu mine, te invit să-mi scrii în rubrica contact sau pe adresa de e-mail teodora(la)mateoc(punct)ro

Vă mulțumesc! 😀